Πανέμορφο και αποκαλυπτικό το νέο Audi A3 Sportback (photos)


Η facelift έκδοση της τέταρτης γενιάς παρουσιάζει σχεδόν όλες τις σχεδιαστικές της λεπτομέρειες, σε hatchback αμάξωμα.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 12/3/2023

Η Audi παρουσίασε την τρέχουσα, τέταρτη, γενιά του A3 το 2020 και πλέον είναι μια καλή στιγμή για να ετοιμαστεί η ανανέωσή της, προκειμένου να μπορέσει να μείνει ανταγωνιστική για ορισμένα χρόνια ακόμα.

Έχουμε κατασκοπεύσει στο παρελθόν πολλές διαφορετικές εκδοχές της και σε αμάξωμα sedan και allroad / allstreet, αλλά πλέον μπορούμε να σας παρουσιάσουμε και την hatchback Sportback facelift έκδοση.

Αυτό που προκαλεί θετική εντύπωση, πέρα από την πολύ όμορφη πράσινη απόχρωση, είναι η ελάχιστη παρουσία καμουφλάζ στο αμάξωμα. Ουσιαστικά, τα μόνα σημεία που προσπαθεί η γερμανική εταιρεία να κρύψει είναι οι εισαγωγές αέρα στις άκρες του εμπρός προφυλακτήρα και κάποιες «πινελιές» του πίσω, η σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων αλλά και το νέο σήμα στη μάσκα.

Ακόμα και με τις ταινίες, ο επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας είναι εμφανής, όπως και η μετακίνηση των τεσσάρων δακτυλίων στο πάνω μέρος της μάσκας, η οποία θα είναι φαρδύτερη από το μοντέλο που κυκλοφορεί στους δρόμους αυτή τη στιγμή.

Στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα δεν διαφοροποιούνται σε σχήμα, αλλά θα έχουν επανασχεδιασμένα εσωτερικά γραφικά, τα οποία παραμένουν «κρυφά» μέσω του καμουφλάζ. Παράλληλα, ο προφυλακτήρας φαίνεται ότι θα έχει διαφοροποίηση στο κάτω τμήμα του.

Όσον αφορά το εσωτερικό, κάποιες ματιές που μπορούμε να ρίξουμε μέσα από τα παράθυρα δεν αποκαλύπτουν ιδιαίτερες αλλαγές, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο με ασφάλεια.

Τέλος, οι επιλογές των κινητήριων συνόλων αναμένεται να διατηρηθούν στη φιλοσοφία τους. Οι διαφοροποιήσεις σε απόδοση λογικά θα είναι περιορισμένες, ενώ μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στα υβριδικά χαρακτηριστικά τους.

Η παρουσίαση της facelift έκδοσης του Audi A3 αναμένεται προς το τέλος του έτους, χωρίς να αποκλείεται να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του 2024.