Περισσότερος χώρος για το Mercedes Citan! (photos)


Η πολυαναμενόμενη έκδοση με μακρύ μεταξόνιο του μικρού επαγγελματικού van της γερμανικής εταιρείας ξεκίνησε τις δοκιμές.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 18/2/2023

Η Mercedes-Benz παρουσίασε τη δεύτερη γενικά του Citan τον Αύγουστο του 2021, σε θερμική και ηλεκτρική έκδοση και γνωρίζαμε ότι αργότερα θα ακολουθήσουν και εκδόσεις με μακρύ μεταξόνιο.

Πλέον, οι συγκεκριμένες πολυαναμενόμενες παραλλαγές του μικρού επαγγελματικού van της γερμανικής εταιρείας βρίσκονται στη διαδικασία εξέλιξης. Οι δοκιμές ξεκίνησαν και κατασκοπεύσαμε τρία πρωτότυπα σε κρύες καιρικές συνθήκες.

Όλο το επιπλέον μήκος βρίσκεται μεταξύ των αξόνων, κάτι που δίνει την ευκαιρία στο Citan, αλλά και στην T Class, να αποκτήσει λίγο χώρο για μια προαιρετική τρίτη σειρά καθισμάτων.

Για τα μοντέλα χωρίς πίσω καθίσματα, θα εξασφαλίσει, ασφαλώς, ακόμα περισσότερο χώρο για μεταφορά αντικειμένων. Εμφανισιακά δεν αναμένουμε αλλαγές σε σχέση με την «βασική» έκδοση, καθώς δεν πρόκειται για facelift παραλλαγή.

Το εσωτερικό καθώς και οι επιλογές κινητήρα δε θα έχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με όσα ισχύουν για τα υπάρχοντα μοντέλα.

Η γκάμα των κινητήριων συνόλων του επαγγελματικού Citan περιλαμβάνει τρεις diesel εκδόσεις του 4κύλινδρου των 1,5 L με απόδοση 75, 95 και 116 PS. Επιπλέον, προσφέρονται και δύο βενζινοκίνητες εκδόσεις με τον 4κύλινδρο των 1.332 cc με ισχύ 102 και 131 PS.

Ανάλογα με τον κινητήρα, θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει και ηλεκτρική έκδοση με μεγάλο μεταξόνιο.