Porsche 911 GT3 facelift: Οι αλλαγές στη σχεδίαση αρχίζουν και εμφανίζονται (photos)


Η μεγάλη πίσω πτέρυγα «κλέβει» τις εντυπώσεις, αλλά στο αμάξωμα εμφανίζονται ολοένα και πιο πολλές διαφοροποιήσεις.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 27/5/2023

Οι δοκιμές εξέλιξης της Porsche 911 GT3 facelift συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και οι συνεργάτες μας εντόπισαν ένα πρωτότυπο στην πίστα του Nurburgring αλλά και σε δρόμους της περιοχής.

Σε σχέση με προηγούμενες κατασκοπευτικές λήψεις, έχουμε περισσότερα «νέα» για την έκδοση γενιάς 992.2, καθώς το καμουφλάζ έχει υποχωρήσει ελαφρώς σε κάποια σημεία. Αντίθετα, ο εμπρός προφυλακτήρας δεν είναι «εκτεθειμένος», με αποτέλεσμα να κρύβει κάποιες σχεδιαστικές αλλαγές. Παρόλα αυτά, μπορούμε να διακρίνουμε νέα εμπρός φωτιστικά σώματα, με ενσωματωμένα τα φλας, σε αυτό το πρωτότυπο.

Διαφοροποιημένα είναι και τα φώτα στο πίσω μέρος, ενώ με το μειωμένο camo είναι πλέον εμφανείς οι νέες εισαγωγές αέρα στο πάνω τμήμα του καλύμματος του κινητήρα.

Φυσικά, στην πίσω πλευρά δεσπόζει η μεγάλη αεροτομή, για την οποία κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη νέα 911 GT3 θα είναι ενεργή. Αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε να επιβεβαιωθεί.

Αν και δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξουν φωτογραφίες από το εσωτερικό, από παλιότερες λήψεις έχει διαφανεί ότι ο νέος πίνακας οργάνων θα είναι πλήρως ψηφιακός. Υπενθυμίζεται ότι το τρέχον μοντέλο διαθέτει αναλογικό στροφόμετρο.

Όσο για τα κινητήρια σύνολα, δεν αποκλείεται να υπάρξει ελαφρά αύξηση της ισχύος του 6κύλινδρου ατμοσφαιρικού κινητήρα 4,0 L, που στο τρέχον μοντέλο αποδίδει ισχύ 510 PS και 469 Nm ροπής. Ωστόσο, δύσκολα θα υπάρξει οποιαδήποτε μορφή υβριδικής τεχνολογίας.

Το ντεμπούτο της νέας Porsche 911 GT3 αναμένεται το 2024, στο πλαίσιο της παρουσίασης ολόκληρης της «οικογένειας» του μοντέλου.