Προ των πυλών το ηλεκτρικό SUV της Smart!


Το πρώτο ηλεκτρικό crossover της Smart είναι γεγονός και βρίσκεται λίγες ημέρες πριν από την επίσημη παρουσίαση του στις αρχές Απριλίου. Πάμε να δούμε τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 1/4/2022

Μόλις λίγες εβδομάδες μένουν για την επίσημη αποκάλυψη του πρώτου ηλεκτρικού crossover/SUV της Smart και το εντοπίσαμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών της τελευταίας στιγμής στη Βόρεια Σουηδία. Το ντεμπούτο του είναι προγραμματισμένο για τις 7 Απρίλιου.

Oι κατασκοπευτικές φωτογραφίες παρά το καμουφλάζ δείχνουν ένα μικρό και με πολλές καμπύλες αμάξωμα που έχει πολλά κοινά σχεδιαστικά στοιχεία με τις ηλεκτρικές προτάσεις της γκάμας των μοντέλων EQ της Mercedes, όπως για παράδειγμα την μεγάλη φωτεινή λωρίδα LED στο πίσω μέρος.

Το ηλεκτρικό μικρό crossover θα ονομάζεται Smart #1 είναι η φυσική συνέχεια και η έκδοση παραγωγής του Smart Concept #1, του πρωτότυπου που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τα κοινά στοιχεία στην εμφάνιση είναι πολλά, αλλά υπάρχουν και αρκετές αλλαγές, όπως οι κανονικά ανοιγόμενες πόρτες πλέον ,οι πιο συμβατικού καθρέπτες, τα φώτα, αλλά η σχεδίαση του εσωτερικού.

Το 4,290 μέτρων μήκους ηλεκτρικό crossover της Smart είναι προϊόν της συνεργασίας της Mercedes και της Geely, με την κινέζικη εταιρεία που εξέλιξε την πλατφόρμα του νέου Smart, να έχει αναλάβει την μηχανική εξέλιξη και την Mercedes τον σχεδιασμό εντός και εκτός.

Στο εσωτερικό δεν θα δούμε μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο που είδαμε στο Μόναχο. Η κεντρική οθόνη των 12,8 ιντσών θα κάνει και εδώ την εμφάνισή της, όπως επίσης οι μακρόστενοι αεραγωγοί στη βάση της αλλά και το υπερυψωμένο τούνελ που χωρίζει τις δύο μπροστινές θέσεις. Το τιμόνι και τα καθίσματα φαίνεται να έχουν μία αύρα από τα πολυτελή μοντέλα της Mercedes.