Πρόωρη αποκάλυψη για την καμπίνα της νέας BMW X2 (photos)


Λίγους μήνες πριν το ντεμπούτο της επόμενης γενιάς του coupe crossover της γερμανικής φίρμας, σας παρουσιάζουμε το εσωτερικό της.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 7/3/2023

Ακολουθώντας τα «χνάρια» της X1, η τρίτη γενιά της οποίας παρουσιάστηκε πέρυσι το καλοκαίρι, η BMW ετοιμάζεται και για την επόμενη γενιά της X2.

Το coupe crossover υποβάλλεται σε δοκιμές εδώ και αρκετό καιρό. Τον περασμένο Οκτώβριο είχαμε συναντήσει μια «καυτή» εκδοχή του, την M35i, να δοκιμάζεται στην περιοχή του Nurburgring αλλά και εντός της φημισμένης γερμανικής πίστας.

Σήμερα, έχουμε στη διάθεσή μας νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της επερχόμενης X2 και αυτή τη φορά μπορούμε να σας παρουσιάσουμε και το εσωτερικό της. Όπως ήταν αναμενόμενοι, οι ομοιότητες είναι πολλές με την X1, αφού τα δύο μοντέλα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα.

Η βασική ομοιότητα συναντάται στην οθόνη του πίνακα οργάνων και του συστήματος infotainment, οι οποίες αποτελούν μέρος μιας ενιαίας κατασκευής, η οποία καλύπτεται από γυαλί, η λεγόμενη κυρτή οθόνη. Πιθανότατα αυτή του πίνακα οργάνων θα είναι 10,25 ιντσών, ενώ εκείνη του infotainment 10,7.

Οι αεραγωγοί, η κεντρική κονσόλα, ακόμα και το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι ποτηροθήκες είναι αντίστοιχες με την X1. Και αυτή τη φορά, το συγκεκριμένο πρωτότυπο ήταν η έκδοση M35i, γεγονός που αποδεικνύεται από τα σπορ καθίσματα αλλά και το σπορ τιμόνι M.

Περνώντας στο εξωτερικό τμήμα, το καμουφλάζ είναι ακόμα έντονο. Αναμένουμε αλλαγές σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, ωστόσο και οι διαφορές με την X1 θα είναι εμφανείς. Έτσι κι αλλιώς η coupe σχεδίαση του αμαξώματος είναι το βασικό στοιχείο που διαφοροποιεί την X2 crossover σε σχέση με την πιο «παραδοσιακή» SUV σιλουέτα της X1.

Στο πλάι, η σχεδιαστική γραμμή της νέας X2 μοιάζει να θυσιάζει λίγο από το διαθέσιμο χώρο αποσκευών, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια πιο κομψή εμφάνιση. Πάντως, αναμένουμε να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την X2 που κυκλοφορεί στους δρόμους.

Ακόμα και στο κομμάτι των κινητήριων συνόλων δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με την νέα X1. Έτσι, θα υπάρχουν εκδόσεις βενζίνης, diesel και plug-in hybrid.

Η παρουσίαση της νέας γενιάς της BMW X2 αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.