Πρώτες φωτογραφίες για τη νέα BMW 5 Touring plug-in hybrid (photos)


Η BMW διατηρεί το παραδοσιακό station wagon αμάξωμα και στην επόμενη γενιά της σειράς 5 Touring, η οποία αναμένεται σε διάφορες εκδόσεις.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 14/12/2022

Η επόμενη γενιά της σειράς 5 της BMW βρίσκεται υπό ανάπτυξη τους τελευταίους μήνες και έχουμε δει πολλά πρωτότυπα να δοκιμάζονται σε δημόσιους δρόμους.

Σήμερα μπορούμε να σας προσφέρουμε τις πρώτες φωτογραφίες της νέας BMW 5 Touring. Δυστυχώς, το συγκεκριμένο πρωτότυπο δεν μετακινήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, οπότε προς το παρόν μπορούμε να σας προσφέρουμε μόνο αυτές τις φωτογραφίες που δείχνουν την πίσω πλευρά και το πλάι.

Η σχεδίαση του αμαξώματος θυμίζει αρκετά την τρέχουσα έκδοση, οπότε ευτυχώς θα υπάρχει αρκετός χώρος στο εσωτερικό και όχι πολύ κεκλιμένη γραμμή οροφής, όπως έχουμε δει σε ορισμένα station wagons.

Αυτό το πρωτότυπο είναι είτε η έκδοση PHEV είτε το πλήρως ηλεκτρικό i5 και αυτό το συμπεραίνουμε από το αυτοκόλλητο «Electrified Vehicle» στην εμπρός δεξιά πόρτα. Ωστόσο, μάλλον πρόκειται για την plug-in hybrid έκδοση, αν το καπάκι που διακρίνεται στο πίσω δεξί φτερό είναι αληθινό και όχι αποτέλεσμα καμουφλάζ. Αυτή είναι η θέση που βρίσκονταν το καπάκι του ρεζερβουάρ σε όλα τα προηγούμενα θερμικά πρωτότυπα της σειράς 5.

Στο εσωτερικό, μπορούμε να περιμένουμε ένα νέο τιμόνι, ανανεωμένο διακόπτη και ένα μινιμαλιστικό επιλογέα ταχυτήτων. Θα συνοδεύονται από μια κυρτή οθόνη, η οποία πιθανότατα αποτελείται από έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και ένα σύστημα infotainment 14,9 ιντσών.

Η Touring σειρά θα έχει αρκετό ενδιαφέρον. Αργότερα θα δούμε επίσης μια M5 Touring για να βρεθεί απέναντι στο Audi RS6 Avantκαι στην Mercedes AMG E63 T. Όσο για το λανσάρισμά της, αναμένεται εντός του 2023, αφού πρώτα παρουσιαστεί η sedan έκδοση.