Πρώτη «εμφάνιση» για την Mercedes-AMG CLE 63 Coupe των 680 PS (photos)


Φαρδύτερη, πιο «επιθετική» και πανίσχυρη η coupe έκδοση της Mercedes-AMG CLE 63, που εθεάθη κοντά στο Nurburgring.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 16/10/2022

Μετά την έκδοση cabrio, ήρθε και η σειρά της Mercedes AMG CLE 63 Coupe να «συλληφθεί», για πρώτη φορά, από τον κατασκοπευτικό φακό, κοντά στο Nurburgring, όπου η AMG έχει ένα από τα κέντρα δοκιμών της. Ασφαλώς, έχοντας βαρύ καμουφλάζ.

Όπως μπορούμε να δούμε από τις φωτογραφίες, το πρωτότυπο βρίσκεται ήδη στη φάση παραγωγής του με όλα τα μέρη του αμαξώματος παραγωγής να βρίσκονται στη θέση τους. Ακόμα και η εξάτμιση, που διατηρεί τους τραπεζοειδείς σωλήνες της AMG, όπως συνηθίζουμε να βλέπουμε στα μοντέλα 63.

Τα χαρακτηριστικά της; Ένα φαρδύτερο μετατρόχιο, ένα φαρδύτερο αμάξωμα και ένας πιο επιθετικός μπροστινός προφυλακτήρας. Μπορούμε επίσης να δούμε τα μεγαλύτερα φρένα πίσω από αυτούς τις ζάντες. Όσο για το εμπρός τμήμα, υπάρχουν τρία μεγάλα ανοίγματα και μια ευρεία γρίλια πιο πάνω, σε μια επιλογή των Γερμανών για να κρύψουν τη σχεδίαση Panamericana στα οχήματα ανάπτυξης.

Κοιτώντας το καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο από το πλάι, μπορεί κάποιος να διαπιστώσει το μακρύ καπό και το κοφτό πίσω μέρος. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για coupe έκδοση, οι αναλογίες υποδηλώνουν ότι τα πίσω καθίσματα μπορεί να μην είναι πολύ στενά, λόγω του αρκετά μεγάλου μεταξονίου.

Στο πίσω μέρος, η CLE έχει ένα παραδοσιακό πορτμπαγκάζ, ενώ τα πίσω φώτα διαθέτουν τοξωτά στοιχεία στο κάτω μέρος.

Όσο για το κινητήριο σύνολο, θα είναι το ίδιο με τη νέα Mercedes AMG C 63 S E Performance που παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό σε sedan και estate έκδοση, που σημαίνει ένα υβριδικό σύστημα PHEV με 4κύλινδρο κινητήρα 2,0 L. Η συνδυασμένη απόδοσή του αγγίζει τους 680 PS, με 1.020 Nm ροπής.

Και ενώ η C 63 S έχει τη θύρα φόρτισης της μπαταρίας στο αριστερό πίσω φτερό, η θύρα φορτιστή της CLE 63 βρίσκεται στον πίσω προφυλακτήρα, στη δεξιά πλευρά. Τα πιο σπορ και χαμηλού όγκου αυτοκίνητα, όπως η επερχόμενη AMG GT PHEV και η SL PHEV, έχουν επίσης τη θύρα φόρτισης στον πίσω προφυλακτήρα.

Η coupe έκδοση δεν αποκλείεται να κάνει το ντεμπούτο της πριν από το τέλος του 2022.