Πρώτη εμφάνιση της αλλαγμένης BMW X2 M35i των 306 PS (photos)


Το τμήμα M Performance της BMW έχει βάλει τις δικές του «πινελιές» στη νέα γρήγορη έκδοση του SUV της γερμανικής εταιρίας.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 18/10/2022

Για πρώτη φορά έχουμε στη διάθεσή μας κατασκοπευτικές φωτογραφίες της νέας BMW X2, στην πιο «καυτή» της έκδοση, την M35i. Το πρωτότυπο εντοπίστηκε στις εγκαταστάσεις δοκιμών της BMW M κοντά στο Nurburgring, από όπου έφυγε για να κάνει μερικούς γρήγορους γύρους στη διάσημη πίστα.

Όπως μπορούμε να δούμε, η επόμενη γενιά X2 θα αλλάξει δραματικά το στυλ της και τώρα θα μοιάζει με όλα τα άλλα SUV coupe. Παρά το γεγονός ότι η τρέχουσα X2 είχε κάποιο μοναδικό στυλ, η νέα απλώς μπαίνει στην ίδια λογική με τα υπόλοιπα κουπέ SUV. Αλλά, ίσως αυτό να ζητούν οι πελάτες.

Η νέα X2 βασίζεται στη νέα X1 και μοιράζεται όχι μόνο την πλατφόρμα και τους κινητήρες αλλά και το εσωτερικό. Ακριβώς όπως η X4 είναι μια coupe έκδοση της X3, η X2 είναι η coupe έκδοση της X1.

Το πρωτότυπο στις φωτογραφίες μας είναι η πιο γρήγορη έκδοση, η M35i. Αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε από τα μεγαλύτερα φρένα, τη χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος και τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα, με μια πιο ευρεία μάσκα και μικρότερους προβολείς. Μπορούμε επίσης να δούμε ότι η πίσω αεροτομή είναι μεγαλύτερη.

Συνεχίζοντας στο πίσω μέρος, διαπιστώνουμε ότι η X2 M35i θα έχει τις τετραπλές απολήξεις εξάτμισης που συνήθως συναντάμε στα αυτοκίνητα M του brand. Ωστόσο, μην ξεγελιέστε, το συγκεκριμένο SUV δεν είναι ένα αυτοκίνητο M, αλλά απλώς ένα μοντέλο κατασκευασμένο με τη βοήθεια του τμήματος BMW M Performance.

Ασφαλώς, η ύπαρξη 4 απολήξεων εξάτμισης στο πίσω μέρος δίνει μια πιο «αγωνιστική» εικόνα στο αυτοκίνητο. Ωστόσο η νέα BMW X1 M35i θα είναι το πρώτο στη σειρά πολλών ακόμη μοντέλων που θα εξοπλιστούν με τους quad pipes, ως μέρος της απόφασης του τμήματος M Performance να κάνουν πιο δυναμικά τα μοντέλα. Η ανανεωμένη BMW Σειρά 1 έχει επίσης κατασκοπευτεί με αυτή τη διάταξη εξάτμισης και τώρα βλέπουμε επίσης την X2 σε αυτήν τη διαμόρφωση.

Οι εκδόσεις M35i της Σειράς 1 και της Σειράς 2 Gran Coupe «φορούν» τον 2λιτρο 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενοκινητήρα που αποδίδει 306 PS και πιθανότατα θα δούμε την ίδια ισχύ στην X2 M35i. Εκτός εάν η BMW αποφασίσει ότι το μικρό SUV θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερη ισχύ για να κάνει τη ζωή πιο δύσκολη στη Mercedes AMG GLA35, για παράδειγμα.

Η νέα BMW X2 M35i αναμένεται να κάνει ντεμπούτοεντός του 2023 και να λανσαριστεί ως μοντέλο του 2024.