RAM 1200: Ένα pickup... με αναλογίες SUV! (photos)


Όποιος μπορεί ας «ανακαλύψει» την καρότσα στη νέα, πιο compact πρόταση της εταιρείας του ομίλου Stellantis.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 2/4/2023

Υπάρχουν μοντέλα που οι αυτοκινητοβιομηχανίες προορίζουν σε συγκεκριμένες αγορές, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που η καθεμιά έχει. Έτσι, αρκετά οχήματα που κυκλοφορούν σε μία ήπειρο δε φτάνουν ποτέ σε κάποια άλλη.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του RAM 1200 του ομίλου Stellantis, το οποίο συναντήσαμε ξανά πριν από λίγες μέρες. Σε σχέση με την προηγούμενη φορά, το καμουφλάζ του διπλοκάμπινου pickup είναι σαφώς λιγότερο, έστω και αν κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο να γίνει πιστευτό κοιτάζοντας τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Κι όμως, τα τεράστια πάνελ που στο προηγούμενο, μαύρο, πρωτότυπο παραμόρφωναν σχεδόν το σύνολο του αμαξώματος, πλέον έχουν περιοριστεί. Επιπλέον, τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα μοιάζουν να είναι αυτά που θα τοποθετηθούν στην έκδοση παραγωγής.

Συν τοις άλλοις, στο πίσω μέρος «ξεπροβάλουν» δύο απολήξεις της εξάτμισης, μία σε κάθε πλευρά. Μη σας ξεγελούν οι αναλογίες… SUV που προκύπτουν από τα πάνελ, το πρωτότυπο διαθέτει, κανονικότατα, καρότσα.

Αναμένουμε το νέο pickup με την εσωτερική κωδική ονομασία 291 να πάρει είτε το όνομα RAM 1200 είτε το όνομα Dakota, όταν κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά το 2024. Ένα «μικρότερο» pickup, όπως αυτό, θα ήταν πραγματικά μια ωραία προσθήκη στη σειρά RAM.

Η ισχύς, πιθανότατα, θα προέρχεται από τετρακύλινδρους κινητήρες της Jeep, έναν turbo κινητήρα βενζίνης και έναν αντίστοιχο diesel, που θα συνοδεύονται από αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων. Ασφαλώς, η τετρακίνηση θα είναι δεδομένη.

Η παρουσίαση του νέου pickup αναμένεται εντός του 2023.