Σπάνιο θέαμα: Όλη η γκάμα της νέας Porsche Taycan σε παράταξη! (photos)


Η γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται να ανανεώσει την αμιγώς ηλεκτρική Taycan και δεν αποκλείεται να «φέρει» και παραλλαγή με απόδοση κοντά στους 1.000 PS.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 16/2/2023

Η πιο συνηθισμένη κατασκοπευτική εικόνα αποτελείται από ένα πρωτότυπο να δοκιμάζεται σε διάφορες συνθήκες. Δε λείπουν και οι περιπτώσεις δύο αυτοκινήτων. Ωστόσο, το να συναντά κανείς ταυτόχρονα όλες τις εκδόσεις ενός μοντέλου, δεν είναι κάτι που το βλέπεις κάθε μέρα.

Porsche Taycan Sport Turismo facelift
Porsche Taycan Sport Turismo facelift

Κι όμως, αυτό συνέβη στην περίπτωσή μας, καθώς έχουμε φωτογραφίες από όλη την γκάμα των facelifted μοντέλων της Porsche Taycan να δοκιμάζεται στα χιόνια. Πρόκειται για τη Sport Saloon, τη Sport Turismo και την Cross Turismo.

Έχοντας παρουσιαστεί το 2019, ως το πρώτο ηλεκτρικό όχημα παραγωγής της γερμανικής εταιρείας, η Taycan ετοιμάζεται για την ανανέωσή της, ώστε να παραμείνει «φρέσκια» για τουλάχιστον άλλα τρία με τέσσερα χρόνια.

Porsche Taycan Sport Saloon facelift
Porsche Taycan Sport Saloon facelift

Και τα τρία αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα είχαν καλυμμένο τον εμπρός προφυλακτήρα, για να μην αποκαλυφθεί η νέα σχεδίαση, ενώ είχαν τοποθετημένα και τα διαφοροποιημένα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Φαίνεται επίσης ότι τα πίσω φώτα έχουν αλλαγές σε όλες τις εκδόσεις. Επιπλέον, και ο πίσω προφυλακτήρας είναι καλυμμένος με καμουφλάζ, αλλά μόνο στη sedan έκδοση, για να κρύψει τη νέα του σχεδίαση. Όλα τα πρωτότυπα έχουν γάντζους ρυμούλκησης, που συνοδεύονται από πορτοκαλί αυτοκόλλητα.

Porsche Taycan Cross Turismo facelift
Porsche Taycan Cross Turismo facelift

Οι πρώτες ενδείξεις μάς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η γερμανική φίρμα δεν ετοιμάζεται να κάνει σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση της Taycan. Ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για να μπορούμε να καταλήξουμε σε πιο ασφαλή «εκτίμηση».

Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν να ετοιμάζεται και μια έκδοση υψηλών επιδόσεων, με τρεις ηλεκτροκινητήρες και απόδοση στα επίπεδα των 1.000 PS για να ανταγωνιστεί το Tesla Model S Plaid. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Porsche Taycan Sport Saloon facelift
Porsche Taycan Sport Saloon facelift

Δεδομένου ότι γνωρίζουμε ότι η Porsche οδηγεί πάντα τα πρωτότυπά της για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν περιμένουμε να κάνουν το ντεμπούτο τους πριν από το τέλος του 2023. Δεν αποκλείεται να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2024 για την παρουσίασή τους.