Τι είναι αυτή η υπερυψωμένη Porsche 911;


Η Porsche εξακολουθεί να κάνει δοκιμές στο Nürburgring-Nordschleife με πρωτότυπα της 911 τα οποία έχουν αυξημένο ύψος από το έδαφος σε σχέση με το κανονικό μοντέλο. Θα είναι αυτή η νέα έκδοση Dakar;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX.
  • 19/4/2022

O φωτογραφικός φακός εξακολουθεί να αποτυπώνει για σχεδόν έναν χρόνο τώρα τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα της 911 που έχουν μεγαλύτερο ύψος από το έδαφος.

Η Porsche δεν ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι είναι και για το εάν πρόκειται για μια έκδοση «Dakar» της σύγχρονης γενιάς του αειθαλούς μοντέλου της ή όχι. Επίσης, δεν κάνει κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια να το κρύψει από τα… αδιάκριτα μάτια των παρευρισκομένων στην διαδρομή που διανύουν τα οχήματα για τις δοκιμές εξέλιξης.

Ο συνεργάτης μας φωτογράφισε ένα από τα πρωτότυπα να κάνει δοκιμές στην πίστα του Nürburgring-Nordschleife. Στις εικόνες του, βλέπουμε τις ψηλότερες αναρτήσεις του αυτοκινήτου, τους μεγαλύτερης διαμέτρου θόλους των τροχών και τους ογκωδέστερους προφυλακτήρες του σε σχέση με ό,τι ισχύει στην κανονική έκδοση της 911.

Βεβαίως, δεν λείπει το καμουφλάζ σε καίρια τμήματα του αμαξώματος. Τόσο το καπό όσο και οι προφυλακτήρες είναι καλυμμένα με μαύρη επένδυση, ενώ οι δύο απολήξεις της εξάτμισης είναι μεγαλύτερης διαμέτρου και οβάλ σχήματος.

Εκτός από την ονομασία της συγκεκριμένης έκδοσης –που μπορεί να είναι 911 Dakar ή 911 Safari, όπως υποστηρίζουν κάποιοι– άγνωστος παραμένει προς το παρόν και ο κινητήρας που θα έχει. Πιθανόν κάτω από το αμάξωμα των πρωτοτύπων να υπάρχει η μηχανική διάταξη της 911 Carrera 4S, δηλαδή ο υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος boxer των 450 PS και το σύστημα τετρακίνησης. 

Τέλος, δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για μια ειδική έκδοση την οποία ετοιμάζει η Porsche και η οποία θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό ή για μία καινούργια η οποία θα έρθει να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες της 911. Περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή αναμένονται εντός της χρονιάς.