Τη νέα δίθυρη Mercedes AMG GT Coupe θα την απολαμβάνουν... περισσότεροι! (photos)


Οι τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν μια σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με το τρέχον μοντέλο.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 6/2/2023

Η Mercedes ετοιμάζει εδώ και πολύ καιρό τη νέα AMG GT Coupe. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι έρχονται δύο εκδόσεις, το «κλειστό αδερφάκι» της SL Roadster και η 4θυρη GT Coupe.

Συναντήσαμε το πρωτότυπο που σας παρουσιάζουμε έξω από ένα ξενοδοχείο, με ελαφρύ καμουφλάζ και εντυπωσιακό πράσινο χρώμα (AMG Green Hell Magno). Είναι πασιφανές ότι πρόκειται για τη δίθυρη έκδοση, αλλά έχουμε κάτι ενδιαφέρον να προσθέσουμε.

Εξαρχής υπήρχε η διχογνωμία στις πληροφορίες που διέρρεαν για το αν θα παραμείνει αυστηρώς διθέσια ή αν θα αποκτήσει άλλες δύο θέσεις. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο διαθέτει δύο προσκέφαλα στο πίσω μέρος, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τη συγκεκριμένη φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες μας στην Carpix, μένει να αποδειχθεί αν η διάταξη 2plus2 θα προσφέρεται ως προαιρετική, προκειμένου να εξασφαλίζεται το μικρότερο δυνατό βάρος.

Ωστόσο, δεδομένα θα υπάρχει «περιορισμένος» χώρος για τις πίσω θέσεις, όπως φαίνεται σε αυτό το concept. Έτσι κι αλλιώς, με αυτό τον τρόπο παραπέμπει στην SL Roadster.

Οι τετραπλές, τετράγωνες απολήξεις της εξάτμισης, σε συνδυασμό με τη θύρα φόρτισης στον πίσω προφυλακτήρα αλλά και το σχετικό αυτοκόλλητο στο πίσω τζάμι, «προδίδουν» τον plug-in υβριδικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης AMG GT Coupe.

Πιθανότατα έχουμε να κάνουμε με την «καυτή» έκδοση GT S E Performance. Έτσι, με βάση και το μακρύ καπό, αναμένουμε τον V8 κινητήρα της νέας 4θυρης GT Coupe, που αποδίδει 843 PS και 1.400 Nm.

Αν και η νέα AMG GT Coupe θα αποτελεί την έκδοση της SL Roadster με σταθερή οροφή, οι διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα δύο μοντέλα θα είναι υπαρκτές στη σχεδίαση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον επανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα.

Ο περιορισμός του καμουφλάζ που καλύπτει το αυτοκίνητο μας κάνει να θεωρούμε ότι η επίσημη παρουσίασή του δεν αργεί. Το πιθανότερο είναι η Mercedes να τραβήξει εντελώς το κάλυμμα μέσα στο επόμενο εξάμηνο.