Το Audi A6 e-tron είναι ένα... liftback sedan με νέα φωτιστικά σώματα (photos)


Δείτε την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του sedan σε χιονισμένο τοπίο της Βόρειας Ευρώπης και γνωρίστε τις τελευταίες λεπτομέρειές του πριν φτάσει στην παραγωγή.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 1/12/2022

Η Audi παραμένει στη Σκανδιναβία και δοκιμάζει σε δύσκολες καιρικές συνθήκες τα νέα της πρωτότυπα. Έτσι, μετά το Audi Q6 e-tron Sportback, εντοπίσαμε στα χιόνια και το Audi A6 e-tron.

Η εξέλιξη έχει προχωρήσει για το πλήρως ηλεκτρικό Audi A6 e-tron και για πρώτη φορά μπορούμε πλέον να δούμε τα φώτα παραγωγής στα πρωτότυπα. Τόσο το μπροστινό όσο και το πίσω μέρος έχουν την τελική μορφή των φωτιστικών σωμάτων και ακόμη και με το καμουφλάζ είναι ευκολότερο να έχουμε μια καλή εντύπωση για το πώς θα είναι το αυτοκίνητο παραγωγής.

Διαπιστώνουμε ότι το EV θα είναι εξοπλισμένο με δύο σειρές φωτιστικών σωμάτων μπροστά, ακολουθώντας μια τάση που συνεχίζει να είναι δημοφιλής στην αυτοκινητοβιομηχανία. Από όσο μπορούμε να εκτιμήσουμε, η επάνω σειρά θα διαθέτει τα φώτα ημέρας και τα φλας, ενώ η κάτω σειρά θα φιλοξενήσει τη μεγάλη σκάλα.

Διακρίνουμε επίσης μια κλειστή μάσκα και άλλη μια μικρή τραπεζοειδή στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα. Αν και δεν είναι ορατή εδώ λόγω της βαριάς μεταμφίεσης του αυτοκινήτου της δοκιμής, η κλειστή μάσκα είναι πιθανό να λάβει το ίδιο ασημί-γκρι φινίρισμα που έχει γίνει χαρακτηριστικό γνώρισμα των ηλεκτρικών Audi.

Σε αντίθεση με το concept car του 2021, το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει συμβατικές χειρολαβές θυρών και καθρέφτες, αν και εφόσον η Audi προσφέρει ήδη καθρέφτες με κάμερα σε άλλα οχήματα, αυτή η τεχνολογία μπορεί να εμφανίζεται σε εκδόσεις υψηλότερων προδιαγραφών του αυτοκινήτου παραγωγής.

Το πλευρικό προφίλ του A6 E-Tron θυμίζει αρκετά το Tesla Model 3, αν και το γερμανικό EV θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο. Στο πίσω μέρος, τα φώτα έχουν σχέδιο με ξεχωριστά στοιχεία LED τόσο στα φτερά όσο και στο πορτμπαγκάζ.

Μπορούμε επίσης να δούμε ότι το Audi A6 e-tron θα είναι ένα liftback με μεγάλο άνοιγμα στο πορτμπαγκάζ αντί για ένα συμβατικό sedan. Μια επιλογή που θυμίζει το αρχικό Audi 100 Avant.

Η ηλεκτρική πλατφόρμα PPE είναι κοινή με τα επερχόμενα «αδέρφια» Porsche Macan EV και Audi Q6 e-tron, προσφέροντας γρήγορη φόρτιση και μεγάλη αυτονομία με σύστημα 800 V. Με την Porsche να αποκαλύπτει ήδη την ισχύ για την κορυφαία Macan, μπορούμε μόνο να μαντέψουμε ότι ένα RS6 e-tron θα μπορούσε επίσης να είναι στα σκαριά με πάνω από 600 PS.

Αργότερα θα δούμε επίσης μια έκδοση Avant του A6 e-tron όπως την ετοιμάζει ήδη η Audi με ένα όμορφο concept.