Το Audi Q6 e-tron Sportback δείχνει το σπορ χαρακτήρα του στα χιόνια (photos)


Το ηλεκτρικό SUV της γερμανικής εταιρείας δοκιμάζει τις αντοχές του σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και δείχνει τις διαφορές του από το «απλό» Q6 e-tron.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 26/11/2022

Η χειμερινή δοκιμαστική περίοδος 2022-23 ξεκίνησε με το Audi Q6 e-tron Sportback να κάνει την πρώτη του «περιοδεία» στα χιόνια.

Σιγά-σιγά οι αυτοκινητοβιομηχανίες μεταφέρουν τα προγράμματα ανάπτυξης και δοκιμών στις πιο βόρειες περιοχές της Ευρώπης, για να βάλουν… δύσκολα στα νέα μοντέλα τους.

Για πρώτη φορά συναντήσαμε τη συγκεκριμένη έκδοση του ηλεκτρικού Q6 το περασμένο καλοκαίρι στη Γερμανία και τώρα το βρίσκουμε στη Σουηδία. Τόσο το Audi Q6 e-tron όσο και το Q6 e-tron Sportback θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα PPE, την οποία θα χρησιμοποιεί και η επερχόμενη Porsche Macan EV.

Το εμπρός μέρος του Sportback δε θα διαφοροποιείται από αυτό του «βασικού» Q6 e-tron, ωστόσο η γραμμή οροφής είναι πιο κομψή. Οι αλλαγές επικεντρώνονται από την κολόνα Β και έπειτα και δίνουν στο Sportback μια πιο σπορ εμφάνιση, με «κόστος» το μικρότερο χώρο αποσκευών και φυσικά την υψηλότερη τιμή.

Ωστόσο, η βελτιωμένη αεροδυναμική μπορεί να βοηθήσει το Sportback να εξασφαλίσει ελαφρώς μεγαλύτερη αυτονομία.

Στο εσωτερικό, περιμένουμε να δούμε μια πιο μινιμαλιστική καμπίνα από ό,τι έχουμε συνηθίσει από την Audi, με λιγότερα φυσικά κουμπιά και τιμόνι τεσσάρων ακτίνων με το νέο, απλούστερο, λογότυπο της Audi με τους τέσσερις δακτυλίους.

Θα δούμε επίσης διάφορες εκδόσεις ισχύος του Q6 e-tron, με το RS Q6 e-tron να είναι στην κορυφή, αποδίδοντας περίπου 600 PS. Η Porsche γνωστοποίησε πριν από λίγες μέρες ότι η Macan EV θα έχει ισχύ 611 PS και ροπή πλέον των 1.000 Nm στην κορυφαία έκδοσή της, οπότε πιθανότατα το RS Q6 θα κινείται σε παρόμοια επίπεδα.

Στη διάρκεια της χρονιάς υπήρξαν φήμες ότι θα μπορούσε η Audi να παρουσιάσει τα Q6 e-tron εντός του 2022, αλλά πλέον αυτό μοιάζει απίθανο μετά τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στη Macan. Ετσι, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για το νέο έτος.