Το Audi RS-Q6 e-Tron τριγυρνάει στο Nurbungring


Η Audi δοκιμάζει μια ταχύτερη έκδοση του Q6 e-Tron SUV της στο Nurburgring.

  • PHOTOS:CARPIX
  • 6/10/2022

Το συγκεκριμένο Q6 e-Τron που εντοπίστηκε έχει πιο σπορ μπροστινό προφυλακτήρα από το κανονικό αυτοκίνητο που εντοπίστηκε να δοκιμάζεται πρόσφατα. Έχει επίσης μεγαλύτερους τροχούς και κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Οι προβολείς παραμένουν ίδιοι με τον split-level σχεδιασμό, ενώ τα λεπτά πίσω φώτα είναι αυτά του Audi A3.

Θα ήταν λογικό για την Audi να αναπτύξει μια έκδοση επιδόσεων για το Q6, δεδομένου ότι θα μοιράζεται την πλατφόρμα κατασκευής του με την Porsche Macan EV.

Τα αυτοκίνητα που βασίζονται στην βάση PPE αναμένεται να προσφέρουν χαρακτηριστικά όπως σύστημα διεύθυνσης σε όλους τους τροχούς, ηλεκτρικό σύστημα κίνησης 800 V με γρήγορη φόρτιση έως 350 kW.

Το Q6 e-Τron αναμένεται να προσφέρεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς και με δύο ηλεκτροκινητήρες που θα στέλνουν την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Μία διάταξη διπλού κινητήρα στο RS Q6 e-Tron θα μπορούσε να αγγίξει την απόδοση των 600 PS. ΤοRS e-Tron GT, για παράδειγμα, παράγει ισχύ 600 PS και 830 Nm ροπής.

Το Q6 e-Τron θα ενσωματωθεί σε μια τεράστια γκάμα SUV της Audi, η οποία θα συνεχίσει να περιλαμβάνει μοντέλα με κινητήρα καύσης μέχρι το 2033.

Προηγούμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας έδωσαν επίσης μια γεύση από την διάταξη των οθονών στο Q6 e-Τron, που αποτελείται από ένα μεγάλο, ανεξάρτητο ψηφιακό ταμπλό οργάνων και μια κεντρική οθόνη αφής σε στυλ tablet.

Το Audi Q6 e-Tron αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024.