Το Audi SQ5 δείχνει, πλέον, τα στοιχεία που προδίδουν τον «καυτό» χαρακτήρα του (photos)


Η γερμανική φίρμα έχει ήδη προσθέσει στο συγκεκριμένο πρωτότυπο αρκετά «κομμάτια» από το μοντέλο που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 25/4/2023

Μπορεί η Audi να έχει γνωστοποιήσει ότι από το 2026 και μετά θα παρουσιάζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά μέχρι τότε έχουμε μπροστά μας 3 χρόνια για καινούρια θερμικά.

Ένα εξ’ αυτών θα είναι και το νέο Q5, το οποίο έχουμε κατασκοπεύσει σε δύο περιστάσεις το τελευταίο διάστημα, σε μία εκ των οποίων ήταν άμεσα συγκρίσιμο με το τρέχον μοντέλο.

Αυτή τη φορά έχουμε κατασκοπευτικές φωτογραφίες της «καυτής» του έκδοσης, της SQ5. Είναι η πρώτη φορά, μετά από σχεδόν ένα χρόνο, που οι συνεργάτες μας «συναντήθηκαν» με τη συγκεκριμένη εκδοχή.

Ωστόσο, πλέον έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη μορφή που θα έχει όταν βγει από τη γραμμή παραγωγής, καθώς η γερμανική φίρμα έχει εφοδιάσει το συγκεκριμένο πρωτότυπο με τα τελικά φωτιστικά σώματα, τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος.

Επιπλέον, όλα δείχνουν ότι συνολικά το αμάξωμα έχει, πλέον, διαμορφωθεί στην τελική του σχεδίαση και γι’ αυτό οι συνεργάτες μας εκτιμούν ότι πίσω από το καμουφλάζ κρύβονται και οι νέοι προφυλακτήρες, αλλά και η αναμορφωμένη μάσκα. Άλλωστε, η διαφορετική σχεδίαση στις πλευρικές εισαγωγές αέρα είναι ενδεικτική του «χαρακτήρα» του.

Δεδομένα, πάντως, το κομμάτι εκείνο που διαφοροποιεί τη σπορ έκδοση του Q5 από την απλή είναι οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, οι οποίες είναι πραγματικές και όχι ψεύτικες, όπως συνηθίζεται καμιά φορά. Επιπλέον, μπορούμε να εντοπίσουμε ελαφρώς μεγαλύτερες δαγκάνες φρένων.

Με δεδομένο ότι το νέο Q5 θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες, αναμένεται με ενδιαφέρον η επιλογή της Audi για τα κινητήρια σύνολα. Περιμένουμε μια γκάμα μονάδων βενζίνης και diesel, αλλά μένει να φανεί αν το SQ5 θα διατηρήσει τον V6 ή θα περάσει σε τετρακύλινδρο σύνολο. Έτσι κι αλλιώς θα υπάρχει υβριδική βοήθεια και μια ισχύς που εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ των 350 PS και 370 PS.

Η παρουσίασης της βασικής έκδοσης του Q5 δεν αποκλείεται να συμβεί εντός του τρέχοντος έτους, με το πιο «καυτό» SQ5 να ακολουθεί το 2024.