Το Honda Civic Type R επιστρέφει στο Nurburgring!


Η Honda φέρνει το Civic Type R ξανά στο Nurburgring λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο του εντός του Ιουνίου. Έχουν βαλθεί να κάνουν ρεκόρ γύρου στο Ring οι Ιάπωνες;

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 12/5/2022

Η Hondaθα αποκαλύψει επίσημα το νέο Civic Type R τον επόμενο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μένει και πολύς χρόνος στη Hondaγια να ολοκληρώσει την εξέλιξη του πιο «καυτού» Civic.

Η ιαπωνική εταιρεία όμως θέλει να χρησιμοποιήσει στο έπακρο τον χρόνο που έχει για να βελτιώσει περαιτέρω το μοντέλο. Οι φρέσκες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν το επερχόμενο hot hatch να βρίσκεται και πάλι στη διάσημη πίστα του Nurburgring πριν από το ντεμπούτο του τον Ιούνιο.

Οι φωτογραφίες δεν μας αποκαλύπτουν πολλά, μιας και η Hondaσυνεχίζει να κρύβει τις πιο πολλές λεπτομέρειες του αυτοκινήτου κάτω από το καμουφλάζ, αλλά ο σπορ χαρακτήρας του ξεχωρίζει, ειδικά στο μπροστινό μέρος. Το αυτοκίνητο υιοθετεί το πιο συγκρατημένο στυλ της νέας γενιάς Civic, αλλά έχει όλα εκείνα τα μοναδικά χαρακτηριστικά ενός Type R. Η μεγαλύτερη αεροτομή, η κεντρική απόληξη της εξάτμισης και η σπορ πρόσοψη είναι εύκολο να εντοπιστούν ακόμα και με το καμουφλάζ να καλύπτει ολόκληρο το αμάξωμα.

Κάτω από το καπό, το νέο Type R θα εξοπλίζεται με μια εξέλιξη του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 2,0 λίτρων, που αποδίδει 306 ίππους νέας γενιάς Civic, αλλά υπάρχει η φημολογία ότι η Honda θα ανεβάσει κι άλλο την απόδοση για την πιο «καυτή» παραλλαγή του μοντέλου. Η Hondaέχει ανακοινώσει μάλιστα ότι θα εφοδιάσει το Type R αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το νέο Type R αναμένεται να λάβει αρκετές αναβαθμίσεις απόδοσης, όπως το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Με όλες τις παραπάνω βελτιώσεις, δεν αποκλείεται όταν θα αποκαλυφθεί το νέο Type R τον Ιούνιο, η Honda να θέλει να το γιορτάσει με ένα νέο ρεκόρ γύρου στην διάσημη πίστα του Nurburgring.