Το Honda Civic Type R προ των πυλών!


Ενώ ήδη η νέα γενιά του Honda Civic αποκαλύφθηκε επίσημα στην hatchback και sedan έκδοση, τώρα μένει το πιο «hot» Type R να ακολουθήσει μέσα στο επόμενο έτος. Τι μας αποκαλύπτουν οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες.  

  • PHOTOS: CARPIX
  • 23/7/2021

Ενώ ήδη η νέα γενιά του Honda Civic αποκαλύφθηκε επίσημα στην hatchback και sedan έκδοση, μένει το πιο «hot» πιάτο του μενού, το Type R να ακολουθήσει.

Έχουμε εξασφαλίσει τώρα νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τις δοκιμές του Civic Type R στη νότια Ευρώπη.

Το νέο Type R δοκιμάζεται στην φάση του πρωτότυπου ακόμα και εξακολουθεί να κρύβεται κάτω από το καμουφλάζ για να κρύψει τις εμφανισιακές διαφοροποιήσεις από τις πιο νορμάλ εκδόσεις.

Ακριβώς όπως και η τελευταία γενιά, το Type R βασίζεται στο σώμα του hatchback. Φαίνεται πως η Honda πάει σε μια πιο ήπια σχεδίαση στο επερχόμενο Type R. Όμως ο πίσω διαχύτης παραμένει, όπως και η σταθερή πίσω πτέρυγα με την τριπλή απόληξη της εξάτμισης στο κάτω μέρος στο κέντρο. Επίσης, διατηρείται η εισαγωγή στο καπό για έξτρα ψύξη στον κινητήρα.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η χαμηλότερη ανάρτηση με μεγαλύτερους τροχούς και φρένα από τη Brembo. Η πίσω πτέρυγα μοιάζει ελαφρώς μικρότερη, όσο μπορούμε να διακρίνουμε από τις φωτογραφίες.

Με τη νέα γενιά Civic να έχει ένα πιο άκαμπτο αμάξωμα και πλαίσιο, η βελτίωση στον  χειρισμό αναμένεται πως θα είναι αισθητή.

Η ισχύς πιθανότατα θα προέλθει από έναν 4κύλινδρο turbo 2,0 λίτρων που θα αποδίδει περίπου 320 με 340 ίππους με την κίνηση να περνά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Το ντεμπούτο του νέου Honda Civic Type R αναμένεται το 2022.