Το Hyundai Tucson N κυκλοφορεί και… οπλοφορεί με 340 ίππους!


Έχοντας ως αντιπάλους τα Cupra Ateca, Audi RS Q3 και VW Tiguan R, η πιο ισχυρή έκδοση του Tucson υπόσχεται τον fun-to-drive χαρακτήρα ενός μοντέλου που φέρει τα διακριτικά «Ν».

  • 30/5/2021

Όταν είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Οκτώβριο σχετικές πληροφορίες δεν είχε αποσαφηνισθεί εάν και εφόσον η Hyundai θα προχωρούσε σε μια έκδοση «Ν» για το επιτυχημένο Tucson.

Ωστόσο, όλα δείχνουν πώς η 4η γενιά του Tucson θα αποκτήσει έκδοση Ν, στο πλαίσιο της επέκτασης των σπορ εκδόσεων της Hyundai και στα SUV. Θυμίζουμε πώς οι Κορεάτες έχουν ήδη λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά το Kona N, που πλαισιώνει τα i20 N  και i30 Ν.

To πρωτότυπο της φωτογραφίας που βλέπετε δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από το Tucson N, που ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» να κυκλοφορεί στους κορεατικούς δρόμους, για το οποίο ο Albert Biermann επικεφαλής εξέλιξης του σπορ τμήματος της Hyundai έχει ήδη δηλώσει πως πρόκειται για «ένα μοντέλο που θα διαθέτει την επιθετική αισθητική και τον δυναμικό χαρακτήρα της οικογένειας Hyundai N».

Αν και αυτή η φωτογραφία δεν αποκαλύπτει πολλά από τις αισθητικές διαφοροποιήσεις του Tucson N σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, οι δύο εξατμίσεις στα άκρα του πίσω, πιο σπορτίφ προφυλακτήρα με το σκουρόχρωμο πάνελ και τον διαχύτη είναι εμφανείς, όπως και τα ματ απόχρωσης πίσω φωτιστικά.

Αυτό που κάνει τη διαφορά σε αυτή την έκδοση είναι ο κινητήρας, με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τη Hyundai να αναφέρουν πώς είναι σε θέση να αποδώσει 340 ίππους, παρέχοντας την ικανότητα στο Tucson N να επιταχύνει τα 0-100 km/h κάτω από 6 δευτερόλεπτα! Αν και δεν ξεκαθαρίζεται ποιος θα είναι ο κινητήρας που θα βρίσκεται κάτω από το καπό, οι επιλογές δεν είναι πολλές, καθώς η Κορεατική φίρμα έχει διαθέσιμους τον 2.0 T-GDI που ήδη τροφοδοτεί τη γκάμα μοντέλων της Hyundai και μπορεί να συνδυαστεί και με υβριδικά συστήματα, όπως και τον 4κύλινδρο 2.5 T-GDI που «συνεργάζεται» με διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο 8 σχέσεων. Ο τελευταίος, κρίνοντας και από το Sonata N, είναι μάλλον το φαβορί…

Όπως και να έχει οι επιδόσεις του νέου μοντέλου της σειράς Ν θα είναι εκρηκτικές και άμεσα ανταγωνιστικές στη νεοσύστατη κατηγορία των sport SUV.