Το ηλεκτρικό crossover Cupra Tavascan σε φάση εξέλιξης


Ήρθε ο καιρός η Cupra να αποκτήσει το δικό της αμιγώς ηλεκτρικό crossover και γι’ αυτό έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές του Tavascan.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 23/9/2021

Μετά το VW ID.4, το Skoda Enyaq και το Audi Q4 ήρθε η ώρα και για την 4η μάρκα του VW Group να φέρει την έκδοση με τα σήματα της, αποκτώντας το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό crossover.

Λέγεται ότι το νέο Cupra Tavascan θα κάνει ντεμπούτο το 2024 και είναι ακόμα πολύς ο χρόνος που έχουμε να διανύσουμε μέχρι τότε, αλλά το πρώτο πρωτότυπο με βάση το αδελφό Volkswagen ID.4 είναι έτοιμο και ήδη ξεκίνησε τις δοκιμές εξέλιξης.

Το Cupra Tavascan θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB των ηλεκτρικών οχημάτων του VW Group, την ίδια που υποστηρίζει επίσης το Volkswagen ID.4 και τα άλλα συγγενικά μοντέλα.

Στο πρωτότυπο που βλέπουμε το μπροστινό μέρος του Tavascan κρύβεται κάτω από το βαρύ καμουφλάζ. Περιμένουμε το Cupra Tavascan να είναι περισσότερο ένα crossover coupe, όπως το επερχόμενο ID.5, αλλά με πιο σπορ σχεδίαση.

Οι ηλεκτροκινητήρες και στους δύο άξονες συνολικής ισχύος τουλάχιστον 306 ίππων θα φροντίζουν για την κίνηση του μοντέλου και θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 77kWh.

Την επόμενη χρονιά ελπίζουμε να δούμε και τις πρώτες φωτογραφίες από τα πρωτότυπα ολόκληρου του αμαξώματος του Tavascan και να έχουμε μία καλύτερη ιδέα για την εμφάνιση του.