Το "καυτό" Range Rover Sport SVR προ των πυλών!


Τον Ιούνιο τραβήξαμε τις πρώτες φωτογραφίες του ολοκαίνουργιου Range Rover Sport του 2023 και τώρα έχουμε ήδη εντοπίσει την πιο καυτή έκδοση SVR σε δοκιμή.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 16/8/2021

Η τρίτη γενιά του Range Rover Sport λέγεται ότι είναι κάτι περισσότερο από μια εξέλιξη. Το Sport είναι ένα από τα μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για τη Land Rover / Range Rover, οπότε είναι σημαντικό να είναι όλα σωστά. Μια καλή αρχή θα είναι η χρήση της νέας πλατφόρμας JLR που ονομάζεται MLA large-car.

Η πλατφόρμα MLA (Modular Longitudinal Architecture) θα κάνει το ντεμπούτο της με το κανονικό Range Rover αργότερα φέτος και είναι έτοιμη για 48 volt ήπιας υβριδικής, plug-in υβριδικής και πλήρως ηλεκτρικής μετάδοσης κίνησης. Η ισχύς για την καυτή έκδοση SVR αναμένεται να είναι ένας V8 twin-turbo V8 με κινητήρα BMW, με ισχύ περίπου 600 ίππων.

Θυμηθείτε ότι το απερχόμενο Range Rover Sport SVR έχει 575 άλογα κάτω από το καπό και αμφιβάλλουμε ότι το νέο θα πάρει λιγότερη ισχύ. Και αυτός ο κινητήρας της BMW παράγει ήδη 625 ίππους στο X5 M Competition. Αυτό το πρωτότυπο εξακολουθεί να φορά πολύ καμουφλάζ, αλλά είναι δύσκολο να κρύψει τα μεγάλα φρένα και τις τετραπλές εξατμίσεις όπως φαίνεται σε αυτό το πρωτότυπο.