To KTM X-Bow GT2 στον πάγο!


Η ΚΤΜ εξελίσσει το νέο supercar της στα βόρεια της Σκανδιναβίας και το όχημα δείχνει εντυπωσιακό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX.
  • 5/3/2022

H αυστριακή KTM είναι γνωστή από τις μοτοσυκλέτες ωστόσο δεν έχει περιοριστεί μόνο σε αυτές. Η εμπλοκή της και στον χώρο των (τετράτροχων) οχημάτων επιδόσεων, από το 2008, έγινε με τρόπο που να απηχεί τη φιλοσοφία και το πνεύμα της εταιρείας στους αγώνες.

Το KTM X-Bow GT2, το οποίο πριν από λίγες ημέρες άρχισε να εξελίσσει στις παγωμένες περιοχές κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, είναι η έκδοση δρόμου του ομώνυμου αγωνιστικού που παρουσιάστηκε πέρυσι. 

Στις φωτογραφίες του συνεργάτη μας βλέπουμε το πρωτότυπο κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης να φέρει έντονο καμουφλάζ στο αμάξωμά του. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες που να αφορούν στην απόδοσή του κινητήρα του.

Σύμφωνα με την  KTM, η «πολιτική έκδοση» του X-Bow GT2 θα διαθέτει τον χωρητικότητας 2,5 λίτρων, πεντακύλινδρο σε σειρά TFSI κινητήρα που χρησιμοποιείται στο νέο Audi RS3, καθώς και στο αγωνιστικό. Στο τελευταίο, αποδίδει 608 PS και έχει μέγιστη ροπή 720 Nm. Όμως, είναι άγνωστο ακόμα πόση θα είναι η ισχύς του στην έκδοση παραγωγής τού νέου supercar.

Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος, φυσικά. Η μετάδοση της ροπής θα γίνεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, ενώ θα υπάρχει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Τέλος, άγνωστο προς το παρόν είναι και το βάρος τού νέου τετράτροχου μοντέλου τής KTM. Το αγωνιστικό X-Bow GT2 ζυγίζει 1.048 kg («στεγνό») όπως ανακοινώνει η εταιρεία. Ωστόσο, το όχημα παραγωγής αναμενόμενα θα είναι βαρύτερο λόγω του εξοπλισμού και των ηλεκτρονικών συστημάτων που θα διαθέτει. Η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται στα τέλη της χρονιάς ή στις αρχές του 2023.