Το νέο Audi A4 Avant κλέβει την παράσταση με τα «παιχνιδιάρικα» φώτα LED (photos)


Το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει όλα τα στοιχεία παραγωγής που θα φέρει η επόμενη γενιά του station wagon της γερμανικής φίρμας.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 2/3/2023

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συναντήσει αρκετές φορές πρωτότυπα της επόμενης γενιάς του Audi A4 Avant να δοκιμάζονται. Με πολύ και λιγότερο καμουφλάζ, στα χιόνια ή στην πίστα, σε «απλή» έκδοση, σε έκδοση RS, σε S4 αλλά και σε plug-in hybrid.

Αυτή τη φορά, είναι ξανά σε χιονισμένο περιβάλλον, με καμουφλάζ που ενώ καλύπτει σχεδόν όλο το αμάξωμα, είναι πιο «λιτό» σε σχέση με το παρελθόν και έχοντας όλα τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που θα συναντήσουμε όταν φτάσει στη γραμμή παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των φωτιστικών σωμάτων και στα δύο άκρα του.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο φαίνεται ότι δοκιμάζει κάποια έκδοση λογισμικού, αν κρίνουμε από τα αυτοκόλλητα CARIAD σε διάφορα σημεία του αμαξώματος. Πρόκειται για το τμήμα του ομίλου Volkswagen που έχει ως αποστολή την εξέλιξη του λογισμικού, φτάνοντας ακόμα και στις πλατφόρμες των EV.

Επιπλέον, αν κρίνουμε από τη διχρωμία στις ζάντες, φαίνεται να πρόκειται για κάποια από τις «ακριβές» εκδόσεις που θα παρουσιαστούν, το πιθανότερο μέχρι το τέλος του 2023. Συνολικά το αμάξωμα δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το μοντέλο της τρέχουσας γενιάς, με τη μεγαλύτερη διαφορά να εντοπίζεται στα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Το νέο A4 Avant θα διαθέτει νέους προβολείς LED, ενώ τα φώτα ημέρας είναι αυτά που κλέβουν την παράσταση. Βρίσκονται πάνω από τα βασικά φώτα, αλλά αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι αποτελούνται από δύο σειρές μικρών block, τα οποία μπορούν να ανάβουν με διαφορετικά μοτίβα.

Για παράδειγμα, βλέπουμε ότι στη «βασική» λειτουργία τους, είναι αναμμένες και οι δύο σειρές, ενώ ορισμένα τμήματα είναι σβηστά. Αντίθετα, σε λειτουργία φλας, ανάβει ολόκληρη η κάτω σειρά, χωρίς να υπάρχει κενό.

Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρχει διαφοροποίηση, ανάλογα την έκδοση και το επίπεδο εξοπλισμού, ενώ δεν αποκλείεται να παρέχεται και ένα ξεχωριστό μήνυμα καλωσορίσματος στο ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου.

Αυτή τη φορά δεν έχουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό, αλλά γνωρίζουμε ότι από παλιότερες κατασκοπευτικές λήψεις ότι η, τοποθετημένη κεντρικά, οθόνη του συστήματος infotainment, θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Τέλος, το νέο Audi A4 Avant θα προσφέρεται με μια μεγάλη γκάμα ήπια υβριδικών κινητήριων συνόλων βενζίνης και diesel, αλλά και εκδόσεις PHEV, sport S και RS.