Το νέο Audi Q7 χάνει μεγάλο μέρος του καμουφλάζ του και «αποκαλύπτεται» (photos)


Ανανέωση στην ανανέωση για το επιβλητικό SUV της γερμανικής φίρμας, το οποίο έχει αρκετές διαφοροποιήσεις από το τρέχον μοντέλο.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 11/4/2023

Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι συνεργάτες μας «συνέλαβαν» την facelift έκδοση του Audi Q7 να πραγματοποιεί τις, τελευταίες, όπως όλα δείχνουν, χειμερινές δοκιμές της.

Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, η γερμανική φίρμα επιλέγει να προχωρήσει σε νέα αναβάθμιση της υπάρχουσας 2ης γενιάς του SUV, η οποία παρουσιάστηκε το 2015 και δέχθηκε το πρώτο «φρεσκάρισμα» πριν από 4 χρόνια.

Σε σχέση με τις προηγούμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει απαλλαχθεί από το ευδιάκριτο, ασπρόμαυρο καμουφλάζ. Ωστόσο, μην ξεγελιέστε. Το μαύρο χρώμα που βλέπετε δεν αφορά αποκλειστικά το αμάξωμα, αλλά και τις ειδικές ταινίες που έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να κρύβουν αρκετές σχεδιαστικές λεπτομέρειες χωρίς να γίνονται εύκολα αντιληπτές.

Σίγουρα, πάντως, μπορούμε να αποκτήσουμε μια καλύτερη εικόνα σε σχέση με την περασμένη φορά και να διακρίνουμε πολλά στοιχεία της νέας μάσκας, αλλά και των καινούριων γραφικών των εμπρός φωτιστικών σωμάτων. Έστω και αν η ύπαρξη ταινίας προσπαθεί να κρύψει το πραγματικό τους, ελαφρώς διαφοροποιημένο, σχήμα.

Επανασχεδιασμένος θα είναι και ο εμπρός προφυλακτήρας, αν και αρκετά από τα νέα σχεδιαστικά του στοιχεία κρύβονται από το συγκεκριμένο καμουφλάζ.

Κάτι ανάλογο ισχύει και στο πίσω μέρος, τόσο για τα φώτα όσο και για τον προφυλακτήρα - τουλάχιστον στο κάτω μέρος του. Επιπλέον, ανάμεσα στις… ακροβολισμένες απολήξεις της εξάτμισης περιμένουμε ένα νέο διαχύτη.

Ούτε αυτή τη φορά ήταν εφικτό να έχουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό, αλλά γνωρίζουμε ότι δε θα υπάρχουν «κοσμογονικές» αλλαγές. Σαφώς αναμένεται ένα αναβαθμισμένο σύστημα infotainment και ίσως ένα καινούριο τιμόνι, αλλά οι υπόλοιπες διαφοροποιήσεις θα είναι περιορισμένες.

Όσο για τους κινητήρες, με δεδομένη την έμφαση που, σταδιακά, δίνουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες στα EV, δεν θα πρέπει να περιμένουμε ιδιαίτερες ανανεώσεις των θερμικών κινητήριων συνόλων με τα οποία το νέο Q7 θα συνεχίσει να διατίθεται.

Περιμένουμε τη facelift έκδοση του SUV να παρουσιάζεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, ώστε να φτάσει στις αντιπροσωπείες στις αρχές του νέου έτους.