Το νέο Audi RS7 εντυπωσιάζει και «υπόσχεται» ακόμα μεγαλύτερη ισχύ (photos)


Η γερμανική φίρμα ετοιμάζει τη νέα, πανίσχυρη έκδοση, η οποία δεν αποκλείεται να διατεθεί και ως sedan.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 11/5/2023

Πριν από αρκετούς μήνες, οι συνεργάτες μας είχαν συναντήσει ένα πρωτότυπο Audi A6, στο οποίο τους είχε κάνει εντύπωση η διάταξη των απολήξεων της εξάτμισης.

Συγκεκριμένα, ήταν πιο κεντρικά τοποθετημένες απ’ ό,τι συνηθίζει η γερμανική φίρμα. Πλέον, είναι και πάλι στους δρόμους, αυτή τη φορά σε ένα χιονισμένο και ομιχλώδες τοπίο των Άλπεων.

Ωστόσο, το αμάξωμά του είναι πιο φαρδύ, με αποτέλεσμα να πιστεύουμε ότι είναι ένα αυτοκίνητο δοκιμών για την επόμενη γενιά του RS6. Άλλωστε και οι μεγάλες δαγκάνες των φρένων συνηγορούν σε κάτι τέτοιο, όπως και η «επιθετική» μάσκα.

Βέβαια, λαμβάνοντας υπόψιν την εδώ και καιρό απόφαση της Audi για αναδιάταξη των μοντέλων της γκάμας της - με τα θερμικά να έχουν αποκλειστικά μονούς αριθμούς και τα ηλεκτρικά ζυγούς - θα πρέπει να «συνηθίζουμε» στην ιδέα πως όταν παρουσιαστεί θα λέγεται RS7.

Μέχρι τότε, κάτω από το καμουφλάζ «κρύβεται» ένα Audi A6/S6 sedan με πολύ φαρδιά φτερά και πλαϊνά μαρσπιέ και μάλλον αυτός είναι ο λόγος για το τόσο «βαρύ» camo. Συνολικά δε λείπουν και τα στοιχεία, ιδίως στο πίσω μέρος, από την «απλή» έκδοση του A6.

Μένει να αποδειχθεί αν το sedan αμάξωμα θα διατηρηθεί και όταν φτάσουμε στη διαδικασία παραγωγής ή αν η συγκεκριμένη έκδοση θα παραμείνει ως station wagon.

Όσο για τα κινητήρια σύνολα, το σχετικό αυτοκόλλητο που υπάρχει στο αυτοκίνητο αλλά και η θύρα φόρτισης, αποδεικνύουν ότι τα νέα μοντέλα RS θα είναι plug-in hybrid και δεν αναμένεται να είναι ακόμα πιο ισχυρά από τους 630 PS που ήδη αποδίδουν.