Το νέο Citroen C3 Aircross εντυπωσιάζει από την πρώτη του εμφάνιση! (photos)


Το B-SUV της Citroen ετοιμάζεται να περάσει στη 2η γενιά του και οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν το αυξημένο μέγεθός του.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 5/2/2023

Μια ηλιόλουστη και κρύα μέρα στη Βόρεια Σουηδία δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες για ένα πρωτότυπο Citroen C3 Aircross να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες δοκιμές, στο (μακρύ) δρόμο για την παρουσίαση.

Το Citroen C3 Aircross είναι μία από τις πολλές προσφορές που έχει η Stellantis στην κατηγορία των μικρών SUV. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 και έλαβε ένα σημαντικό λίφτινγκ το 2021. Αλλά όπως μπορούμε να δούμε, η γαλλική εταιρεία εργάζεται ήδη για τη δεύτερη γενιά, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της το 2024.

Αναμένουμε μια πιο μυώδη σχεδίαση, με έντονα φτερά και περισσότερη πλαστική επένδυση στο μπροστινό μέρος, ώστε να μοιάζει περισσότερο με ένα περιπετειώδες SUV αντί για ένα μικρό MPV.

Το νέο C3 Aircross αναμένεται να βασίζεται στην πιο σύγχρονη πλατφόρμα CMP/eCMP που χρησιμοποιείται ήδη από τα Peugeot 2008, Opel Mokka και DS3 Crossback. Ταυτόχρονα, θα μεγαλώσει σε μέγεθος κατά 150 mm.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από τη Γαλλία, το B-SUV αναμένεται να έχει μήκος περίπου 4.300 mm (4.150 mm το τρέχον μοντέλο), πλησιάζοντας αρκετά τα 4.360 mm του C4. Το μεγαλύτερο μέγεθος θα προσφέρει περισσότερο χώρο στους επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Το έντονο καμουφλάζ και τα πάνελ κρύβουν τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες του νέου C3 Aircross, όμως οι αντανακλάσεις φωτισμού μας δίνουν να καταλάβουμε αρκετά στοιχεία του αμαξώματος. Στο μπροστινό μέρος, οι διαιρούμενοι προβολείς μοιάζουν με αυτούς του C4, οι εισαγωγές αέρα έχουν μεγαλώσει και το καπό είναι μακρύτερο.

Το πίσω μέρος του πρωτοτύπου είναι έντονα καμουφλαρισμένο και έτσι δεν μπορούμε να δούμε πολλά εκτός από το όρθιο πίσω τζάμι, τη μεγάλη θύρα του χώρου αποσκευών και ένα μικρό μέρος των πίσω φώτων LED.

Το εσωτερικό δεν είναι ορατό στις κατασκοπευτικές λήψεις, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα αναθεωρηθεί σύμφωνα με το παράδειγμα νεότερων μοντέλων της Citroen. Όπως και με την προηγούμενη γενιά, το C3 Aircross θα επικεντρωθεί στην άνεση, την πρακτικότητα και την προσιτή τιμή, ξεχωρίζοντας από τις πολυάριθμες προσφορές στην κατηγορία B-SUV.

Κάτω από το καπό, αναμένουμε να δούμε ήπια υβριδικούς βενζινοκινητήρες και πιθανότατα θα υπάρξει και μια ηλεκτρική έκδοση.