Το νέο διπλοκάμπινο pickup... τσέπης από τη Ram! (photos)


Αυτό το... περίεργο, τετραγωνισμένο όχημα δεν είναι άλλο από τη νέα προσθήκη που ετοιμάζει η Ram στη γκάμα της για το 2024.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 4/2/2023

Τα διπλοκάμπινα pickup δεν αποτελούν μια συνηθισμένη εικόνα στη χώρα μας, αλλά στις ΗΠΑ είναι ευρέως διαδεδομένα. Συναντήσαμε ένα πρωτότυπο εξ’ αυτών, το νέο RAM 1200 στη Βόρεια Σουηδία, όπου πραγματοποιούσε δοκιμές σε κρύο καιρό μαζί με κάποια άλλα αυτοκίνητα της Stellantis.

Η γκάμα της Ram για τις ΗΠΑ είναι αρκετά απλή. Προσφέρει vans και τα pickups 1500, 2500 και 3500. Αναμένουμε το νέο pickup με την εσωτερική κωδική ονομασία 291 να πάρει είτε το όνομα RAM 1200 είτε το όνομα Dakota όταν κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά το 2024.

Ένα μικρότερο pickup όπως αυτό θα ήταν πραγματικά μια ωραία προσθήκη στη σειρά RAM, στην οποία αναμένεται να τοποθετηθεί στη «βάση» της σχετικής γκάμας. Κάτι προφανές, άλλωστε, από την αναμενόμενη ονομασία του.

Φυσικά το έντονο καμουφλάζ και τα τετραγωνισμένα πάνελ δεν μας αφήνουν να αποκτήσουμε εικόνα για τη σχεδίασή του. Το μόνο που μπορούμε να δούμε είναι τμήμα της φαρδιάς μάσκας, τους κυκλικούς προβολείς και να αντιληφθούμε το μεγάλο μεταξόνιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα «πατήσει» στην πλατφόρμα Small Wide 4x4 LWB, στην οποία ήδη βασίζονται το Jeep Compass και το Commander. Οι επιλογές κινητήρα αναμένεται να μοιράζονται με το τελευταίο και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε έναν Turbo Flex 1,3 L με ισχύ 185 PS και ροπή 270 Nm. Θα μπορούσε να διατεθεί και με έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα diesel 2,0 L, με απόδοση 170 PS και 380 Nm.

Η κίνηση θα μεταφέρεται, ασφαλώς και στους 4 τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 9 σχέσεων.