Το νέο Ford Edge «διασκεδάζει» και... δίνει υποσχέσεις (photos)


Η 3η γενιά του επιβλητικού SUV δοκιμάζεται στον Αρκτικό Κύκλο, πριν την αποκάλυψή του τον ερχόμενο Απρίλιο.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 30/1/2023

To Ford Edge πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στις αρχές του 2018. Μπορεί στην Ευρώπη να μην είχε την επιθυμητή πορεία, με αποτέλεσμα να σταματήσει η διάθεσή του, ωστόσο συνεχίζει κανονικά την παρουσία του στις ΗΠΑ, αλλά και στην Κίνα, ενώ αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι υπάρχουν φήμες για «επιστροφή» και πάλι στα μέρη μας.

Έχουμε στη διάθεσή μας κατασκοπευτικές φωτογραφίες από το μεγάλο SUV της Ford κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Πρόκειται για την τρίτη γενιά του μοντέλου, η σχεδίαση της οποίας διέρρευσε στην Κίνα τον περασμένο Αύγουστο. Το πρώτο πράγμα που τραβά το ενδιαφέρον είναι το πολύχρωμο καμουφλάζ με το οποίο είναι «ντυμένο».

Το νέο μοντέλο είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό των ΗΠΑ. Η κινεζική εκδοχή του είναι μακρύτερη κατά 220 mm, φτάνοντας τα 5.000 mm. Ετσι, έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο, κάτι που του επιτρέπει να προσφέρεται σε 5θέσια αλλά και 7θέσια έκδοση. Επιπλέον, δείχνει ψηλότερο και φαρδύτερο.

Το καμουφλάζ κρύβει το κάτω μέρος του αμαξώματος, αλλά δεν καλύπτει τη νέα μάσκα που πλαισιώνεται από κομψούς προβολείς και ολοκληρώνεται με μια μπάρα από φώτα ημέρας σε όλο το πλάτος.

Στο πίσω μέρος, τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι εκτεθειμένα, αλλά η Ford κρύβει τη μάρκα και το σήμα του μοντέλου. Το καμουφλάζ επιχειρεί ακόμη και να κρύψει το στυλ της σχεδίασης στην κολόνα C, το οποίο ήταν πολύ ορατό στις εικόνες που διέρρευσαν.

Οι φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας δεν αποκαλύπτουν το εσωτερικό του νέου Edge, αλλά θα πρέπει να υιοθετήσει τη διάταξη και το στυλ του Evos και του επανασχεδιασμένου Explorer. Και τα δύο διαθέτουν μεγάλη οθόνη που εκτείνεται στο ταμπλό, μινιμαλιστικό πίνακα οργάνων και κομψή κεντρική κονσόλα.

Το ντεμπούτο του νέου Edge για την Κίνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο.