Το νέο Genesis G70 Shooting Brake κάνει βόλτες στο Nurburgring


Περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις κάνει το κορεατικό μοντέλο για να μας υπενθυμίσει πώς δεν θα αργήσει να μπει στη γραμμή παραγωγής.

  • ΦΩΤ.: CARPIX
  • 4/5/2021

Μπορεί να wagon αμαξώματα να τελούν σε είδος υπό εξαφάνιση, λόγω της αδιάφορης σχεδίασή τους, όμως οι κατασκευαστές έχουν βρει τη λύση στα αμαξώματα Shooting Brake για εκείνο το κοινό που ζητά χώρους και πρακτικότητα.

Αυτό ακριβώς κάνει και η Genesis, το πολυτελές παρακλάδι του ομίλου της Hyundai, καθώς μετά το sedan και την coupe έκδοση του G70, έχει στα σκαριά και την έκδοση Shooting Brake.

Το αυτοκίνητο «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό να δοκιμάζεται στους δρόμους πέριξ του Nürburgring, με καλυμμένα τα περισσότερα μέρη του, ωστόσο είναι αντιληπτό πώς οι σχεδιαστές του έχουν προσπαθήσει αρκετά να δώσουν ένα πιο σπορ αποτέλεσμα, ώστε να τα ανταπεξέλθει στον στίβο των πωλήσεων και σε αυτοκίνητα όπως το VW Arteon Shooting Brake.

Με όσα έχουν αφήσει σε κοινή θέα οι Κορεάτες, μπορούμε να δούμε την κουπεδίζουσα κατάληξη του πίσω τμήματος, αλλά και την διπλή απόληξη της εξάτμισης από την πλευρά του συνοδηγού.

Το εσωτερικό, λογικά πρέπει να παραπέμπει στη sedan έκδοση, με την οθόνη των 10,25 ιντσών και την καλοφτιαγμένη καμπίνα.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, υποψήφιος είναι ο τετρακύλινδρος των 2,0 λίτρων με 252 ίππους και ροπή στα 353 Nm, όπως και ο 3-λιτρος V6 με τον διπλό υπερσυμπιεστή που αποδίδει 365 ίππους και 510 Nm. Συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ υπάρχει και η επιλογή της τετρακίνησης. Στις απλές εκδόσεις, η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.