Το νέο Hyundai Ioniq 5 N επιστρέφει στο Nurbungring 1


Υπάρχουν φήμες για την τοποθέτηση του συστήματος μετάδοσης κίνησης από το KIA EV6 GT.

  • 12/5/2022

Το Hyundai Ioniq 5 είναι ένα ηλεκτρικό όχημα από τη μάρκα της Νότιας Κορέας. Το μοναδικό στυλ του το αφήνει να ξεχωρίζει από τα άλλα EV στο δρόμο και φαίνεται ότι η Hyundai πρόκειται να προσθέσει ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία στη γκάμα του μοντέλου με μια παραλλαγή υψηλότερης απόδοσης. Το νέο καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε δοκιμές κοντά στην πίστα αγώνων του Nurburgring.

Το καμουφλάζ και η επωνυμία του Ioniq 5 N αποσπούν την προσοχή από τις λεπτές αλλαγές που έκανε η Hyundai στο αυτοκίνητο αυτό. Είναι πιο χαμηλό από το κανονικό Ioniq και η Hyundai του έχει τοποθετήσει ελαστικά χαμηλού προφίλ. Ωστόσο, τυχόν σημαντικές αλλαγές στο στυλ παραμένουν κρυφές, αν και δεν θα είναι πολλές. Η εταιρεία θα μπορούσε να κρύβει νέους, πιο επιθετικούς προφυλακτήρες πίσω από το καμουφλάζ. Η Hyundai πιθανότατα θα προσθέσει την επωνυμία N μέσα και έξω για να βοηθήσει στην περαιτέρω διαφοροποίησή της, εγκαθιστώντας παράλληλα μοναδικά σπορ καθίσματα και ένα σπορ τιμόνι.

Η Hyundai δεν έχει ανακοινώσει ποιος κινητήρας θα κινεί το πεντάθυρο, αλλά θα μπορούσε να υιοθετήσει αυτό του Kia EV6 GT. Στο Kia, η διαμόρφωση διπλού κινητήρα, που δίνει στο crossover τετρακίνηση, παράγει 577 ίππους και 740 Nm ροπής. Αυτοί οι αριθμοί είναι αρκετοί ώστε το EV6 GT να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 3,5 δευτερόλεπτα.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης που βρίσκεται στο Ioniq 5, το E-GMP, μπορεί να αποδώσει έως και 600 ίππους, έτσι η Hyundaiθα μπορούσε να κάνει το Ioniq λίγο πιο μοναδικό με υψηλότερη βαθμολογία απόδοσης. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να κάνει άλλες αλλαγές στο Ioniq 5 για να βελτιώσει την οδική συμπεριφορά και την απόδοσή του στο δρόμο με όλη αυτή την επιπλέον ισχύ.

Το ενισχυμένο EV εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά δεν είναι γνωστό πότε θα το αποκαλύψει η Hyundai. Δεν είναι γνωστό αν θα λάβει την σήμανση N. Ωστόσο, η Hyundai εργάζεται ξεκάθαρα σε κάποιο είδος EV επιδόσεων. Το καμουφλάζ που φοράει έχει την επωνυμία «Never just drive» που υποδηλώνει ότι η ημερομηνία ανακοίνωσής του πλησιάζει, αλλά αναμένεται ακόμα η επίσημη ανακοίνωση της Hyundai.