Το νέο Hyundai Ioniq 6 δοκιμάζεται στο χιόνι!


Το δεύτερο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας Ioniq της Hyundai είναι το επερχόμενο Ioniq 6 και εμείς έχουμε τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο.

  • PHOTOS: CARPIX
  • 16/2/2022

Η Hyundai ακολουθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα της και ετοιμάζει το δεύτερο μοντέλο της ηλεκτρικής οικογένειας Ioniq που δεν είναι άλλο από το Ioniq 6. Το μεγαλύτερο αδερφάκι του Ioniq 5 πρόκειται να παρουσιαστεί στο τέλος του 2022 και να είναι διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του 2023.

Όπως βλέπουμε στις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες οι Κορεάτες υιοθέτησαν ένα χαμηλό σεντάν αμάξωμα με ρέουσες γραμμές, εκ διαμέτρου αντίθετο με τις πολλές γωνίες του Ioniq 5.

Ο σχεδιασμός του νέου Ioniq 6 θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο πρωτότυπο Prophecy concept του 2020, το οποίο και ήταν ο προάγγελος του. Όπως μπορούμε να δούμε από τις κατασκοπευτικές εικόνες, οι αναλογίες του πρωτότυπου διατηρούνται, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί η έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω με το Ioniq 6 να βγάζει μία πολύ φουτουριστική εικόνα. 

Τεχνικά, το Ioniq 6 θα βασίζεται στην πλατφόρμα για ηλεκτρικά μοντέλα E-GMP του Ομίλου Hyundai, την οποία χρησιμοποιούν και τα Ioniq 5 και KIA EV6. Οι μπαταρίες των 800 volt θα δίνουν τη δυνατότητα στο μοντέλο της Hyundai να φορτίζεται σε ταχυφορτιστές 350 kW και σε αυτή την περίπτωση, θα χρειάζεται 18 μόλις λεπτά για να φορτίσει από το 10 στο 80%, ενώ με μόλις 5 λεπτά φόρτισης θα προσφέρει 100 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Όπως ανακοίνωσε η κορεατική εταιρεία την περασμένη χρονιά, η μπαταρία του Ioniq 6 θα έχει χωρητικότητα 73,0 kWh, ενώ θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος. Η πρώτη θα έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 218 ίππων, ενώ η δεύτερη θα είναι τετρακίνητη, επομένως με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα και θα παράγει συνδυαστική ισχύ 313 ίππων. Όσον αφορά την αυτονομία, ο στόχος των ανθρώπων της εταιρείας είναι να ξεπεράσει τα 480 χιλιόμετρα.

Το ντεμπούτο του Ioniq 6 τοποθετείται χρονικά προς το τέλος του 2022.