Το νέο Hyundai Kona στον πάγο!


Οι μηχανικοί της Hyundai δοκιμάζουν το νέο Kona στον πάγο και οι φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε είναι αποκαλυπτικές για την εμφάνιση του.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 15/3/2022

Οι κατάσκοποι μας εντόπισαν δύο διαφορετικά πρωτότυπα του νέου Hyundai Kona που βρίσκονται κυριολεκτικά στον πάγο για τις ανάγκες των δοκιμών εξέλιξης και έχουμε τις πρώτες πληροφορίες για το επερχόμενο B-SUV των Κορεατών.

Από όσα μπορούμε να δούμε και κρίνοντας από την πρόσοψη, η επόμενη γενιά Kona θα μεγαλώσει ελαφρώς σε διαστάσεις, αλλά θα διατηρήσει τη γνωστή εμφάνιση. Το Kona ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας με τους διαιρούμενους “split” προβολείς και το μοντέλο δεύτερης γενιάς θα κρατήσει αυτό το χαρακτηριστικό. Ωστόσο, ενώ το τρέχον μοντέλο έχει οριζόντιους κάτω λαμπτήρες, το Kona του 2023 θα μπορούσε να έχει κάθετους τους χαμηλότερους (κύριους) λαμπτήρες, όπως στα Palisade, Tucson και άλλα πρόσφατα SUV της Hyundai.

Τεχνολογικά, το πιθανότερο είναι ότι και η επόμενη γενιά του Hyundai Kona θα συνεχίσει να προσφέρει βενζινοκίνητα και πλήρως ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα. Το ηλεκτρικό πρωτότυπο Kona έχει την κωδική ονομασία SX2e EV, με το «e» να δηλώνει την Ευρώπη, σύμφωνα με ορισμένες πηγές. Έχει αναφερθεί επίσης η ύπαρξη της κωδικής ονομασίας SX2 N Line, πράγμα που αποδεικνύει ότι η Hyundai θα συνεχίσει να προσφέρει και στην επόμενη γενιά Kona ένα πιο σπορ πακέτο N Line.

Η ετικέτα που βρίσκεται στον κινητήρα μας δείχνει ότι το πρωτότυπο είχε την υβριδική διάταξη κινητήρα με το σύνολο των 1,6 λίτρων, εμπρός κίνηση (FWD) και το κιβώτιο ταχυτήτων DCT. Το Κ πίσω από το SX2 σημαίνει ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι για την αγορά της Κορέας.

Κάποιες φήμες που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την κορεάτικη φίρμα λένε ότι το νέο Kona θα μπορούσε να αντικαταστήσει την οικογένεια του i30 στη γκάμα της Hyundai. Με δεδομένο και το γεγονός ότι ολόκληρη η γκάμα του i30 έχει μείνει πίσω σε πωλήσεις από το ΚΙΑ Xceed, ένα crossover που μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα K του Hyundai Motor Group, η φήμη για την απόσυρση του i30 έχει βάση.

Το ντεμπούτο του νέου Hyundai Kona θα γίνει μέσα στο 2023.