Το νέο Toyota C-HR εντυπωσιάζει, δείχνει και το εσωτερικό του (photos)


Η 2η γενιά του C-SUV πραγματοποιεί τις τελευταίες δοκιμές της, λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή της.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 26/5/2023

Όταν η Toyota παρουσίαζε, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, το concept C-HR Prologue, έβαλε τους πάντες στην αναμονή για την έλευση της 2ης γενιάς του ξεχωριστού C-SUV.

Πλέον, βρισκόμαστε στη διαδικασία της αντίστροφης μέτρησης, καθώς όπως έγινε γνωστό, η παρουσίαση του νέου C-HR από την ιαπωνική εταιρεία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου.

Οι τελευταίες, στην κυριολεξία, δοκιμές εξέλιξης πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες και οι συνεργάτες μας «συνέλαβαν» ένα πρωτότυπο να κυκλοφορεί γύρω αλλά και μέσα στην πίστα του Nurburgring.

Φυσικά, το αμάξωμα είναι καμουφλαρισμένο, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί την τελική εκδοχή που θα έχει το μοντέλο. Οπότε, έστω και αν δεν είναι ευδιάκριτες όλες οι λεπτομέρειες, έχουμε μια καλή εικόνα για τη συνολική φιλοσοφία, που δείχνει ακόμα πιο «τολμηρή» σε σχέση με την τρέχουσα έκδοση.

Βέβαια, ασφαλώς το αυτοκίνητο παραγωγής δεν «υιοθετεί» όλα τα στοιχεία του Prologue - άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζεται να προκύπτουν, τελικά, πιο «ήπια» σχεδιαστικά αποτελέσματα - όμως το ξεχωριστό στιλ του concept car διατηρείται.

Αν και σχεδόν πλήρως καλυμμένα, τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα δείχνουν ότι έχουν την τελική τους σχεδίαση που παραπέμπει στο Prologue, έστω και σε ελαφρώς μικρότερες διαστάσεις. Από την άλλη πλευρά, τόσο ο εμπρός προφυλακτήρας όσο και ο διαχύτης στο πίσω μέρος είναι διαφορετικοί. Πάντως, η αεροτομή με τα τρία «τμήματα» διατηρείται κανονικά πάνω από το πίσω τζάμι.

Οι συνεργάτες μας είχαν την ευκαιρία να τραβήξουν φωτογραφίες και από το εσωτερικό του αυτοκινήτου δοκιμής, το οποίο θα προσφέρει περισσότερο χώρο για τους επιβάτες. Συμβάλλουν σε αυτό το ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο αλλά και οι μικρότερες προεξοχές των θόλων.

Ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ η οθόνη του συστήματος infotainment θα είναι ανεξάρτητη, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε αρκετά SUV της κατηγορίας, όπου βρίσκονται στο ίδιο πάνελ.

Το νέο C-HR θα έχει, για πρώτη φορά και plug-in hybrid έκδοση, εκτός από full hybrid και έχει ήδη γίνει γνωστό ότι θα κατασκευάζεται στην Τουρκία.

Όπως προαναφέραμε, η παρουσίαση του νέου C-SUV θα πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου του 2023.