To νέο Volkswagen Passat έρχεται με τεράστιους χώρους για τους επιβάτες (photos)


Η επόμενη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της VW θα είναι διαθέσιμη μόνο σε station wagon έκδοση και δε θα έχει αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή.

  • 19/2/2023

Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που συναντήσαμε το νέο Volkswagen Passat, γνωστό «εσωτερικά» με την κωδική ονομασία B9, αλλά πλέον έχουμε μερικές νέες φωτογραφίες.

Πρόκειται για την τελευταία χειμερινή δοκιμή του, καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2023. Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, η Volkswagen έχει αποφασίσει να το διατηρήσει στην γκάμα της μόνο στην station wagon έκδοση, γνωστή με το όνομα Variant.

Η τελευταία γενιά με θερμικούς κινητήρες θα είναι μεγαλύτερη από την τρέχουσα, τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος, όπως βλέπουμε και από τις φωτογραφίες, προσφέροντας περισσότερες ανέσεις στους επιβάτες.

Βοηθά σε αυτό η εξέλιξή του μαζί με το νέο Skoda Superb, ένα από τα οχήματα της αγοράς που προσφέρει τεράστιους εσωτερικούς χώρους. Τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο (Μπρατισλάβα).

Το καμουφλάζ της γερμανικής εταιρείας είναι υπαρκτό, αν και δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Έτσι, με τα αυτοκόλλητα που έχουν τοποθετηθεί, δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ξεκάθαρη εικόνα για την μάσκα, αλλά και τα λεπτά φωτιστικά σώματα. Το ίδιο ισχύει και για το κάτω τμήμα της. Ωστόσο, λογικά θα είναι πιο λεπτή από αυτό που δείχνει.

Η Volkswagen αναμένεται να διαθέτει το Passat Variant με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, έχοντας ως στάνταρ το ήπιο υβριδικό σύστημα. Ασφαλώς θα υπάρχει στην γκάμα και plug-in υβριδική έκδοση.

Μετά την παρουσίασή του, αναμένεται να υπάρξει και η δημοφιλής έκδοση Alltrack, που χαρακτηρίζεται από κίνηση σε όλους τους τροχούς και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.