Το ολοκαίνουριο CUPRA Tavascan δείχνει για πρώτη φορά τη σπορ σχεδίασή του (photos)


Μετά τις δοκιμές ως mule, το νέο ηλεκτρικό crossover της CUPRA συνεχίζει τις δοκιμές του με «κανονικό» αμάξωμα, στο δρόμο για την παρουσίασή του εντός του 2023.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 11/2/2023

Έχοντας παρουσιάσει την Concept εκδοχή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2019, η CUPRA επιβεβαίωσε το 2021 ότι το ολοκαίνουριο Tavascan θα περάσει στην παραγωγή και θα ενταχθεί στη γκάμα της το 2024.

Έχουμε ήδη κατασκοπεύσει το ηλεκτρικό Crossover δύο φορές. Η πρώτη «επαφή» μαζί του έγινε πριν από περίπου 1,5 χρόνο και ακολούθησε η δεύτερη, πέρυσι το καλοκαίρι, στην πίστα του Nurburgring σε αμάξωμα Volkswagen ID.4.

Ουσιαστικά, αποτελεί την εκδοχή της CUPRA για τα Volkswagen ID.5 και Skoda Enyaq iV RS. Φυσικά το σχέδιο είναι τελείως διαφορετικό αλλά η πλατφόρμα είναι κοινή. Το Tavascan έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί στη Βαρκελώνη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, με απόδοση τουλάχιστον 306 PS και κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Πλέον, οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε «κανονικό» πρωτότυπο, το οποίο ασφαλώς φέρει καμουφλάζ. Η σπορ σχεδίαση είναι εμφανής και σαφώς λιγότερο «ακραία» από το concept που παρουσιάστηκε το 2019.

Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από τους τριγωνικούς προβολείς και τις προβεβλημένες εισαγωγές αέρα, ενώ πίσω υπάρχει μια μικρή αεροτομή και λεπτά φωτιστικά σώματα, που συνδέονται μεταξύ τους με μια λεπτή φωτεινή μπάρα.

Η επίσημη παρουσίαση του Tavascan αναμένεται αργότερα φέτος με τις πρώτες παραδόσεις το 2024.