Το πανέμορφο Volkswagen ID. Buzz μεγαλώνει! (photos)


Η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει έκδοση με μεγαλύτερο μεταξόνιο, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερους χώρους, έως και για 7 επιβάτες.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 27/2/2023

Το Volkswagen ID. Buzz είναι ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο, που σημειώνει μεγάλη επιτυχία στο κομμάτι των πωλήσεων. Ωστόσο, εκτός από την επιβατική έκδοση και την έκδοση Cargo, η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει και άλλη μία «παραλλαγή» του.

Συγκεκριμένα, η VW εξελίσσει το ηλεκτρικό ID. Buzz σε έκδοση με μεγαλύτερο μεταξόνιο και ο κατασκοπευτικός φακός μας «συνέλαβε» ένα πρωτότυπο χωρίς ίχνος καμουφλάζ, η οποία προορίζεται βασικά για την αγορά των ΗΠΑ, εκεί όπου το «βασικό» μοντέλο δεν έχει εμφανιστεί ακόμα. Ωστόσο, ασφαλώς αναμένεται να είναι διαθέσιμη και σε άλλες αγορές.

Παρά τις ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, το ID. Buzz διατηρεί τη χαριτωμένη του εμφάνιση, παρόλο που το συγκεκριμένο πρωτότυπο δεν έχει την όμορφη διχρωμία αμαξώματος που το χαρακτηρίζει. Το καμουφλάζ είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο και έτσι διακρίνεται η μάσκα παραγωγής αλλά και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία.

Αυτή η επιλογή της Volkswagen μας κάνει να πιστεύουμε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των δοκιμών του και, άρα, δεν είναι μακριά η επίσημη παρουσίασή του. Το αυξημένο μεταξόνιο αφήνει το «αποτύπωμά» του στις μεγαλύτερες πίσω πόρτες.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές, η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι κατά 30 cm μακρύτερη από το μοντέλο που ήδη κυκλοφορεί, το οποίο έχει μήκος 4,71 m. Αν επιβεβαιωθούν τα ως τώρα δεδομένα, τότε το IB. Buzz LWB θα ξεπερνά τα 5 m.

Ο επιπλέον χώρος θα καταστήσει εφικτή την τοποθέτηση και τρίτης σειράς καθισμάτων, που θα μπορούν να περιστρέφονται και να μετακινούνται πάνω σε ράγες. Ασφαλώς θα υπάρξει όφελος και στο χώρο των αποσκευών, ενώ δεν αποκλείεται να εφοδιάζεται με μεγαλύτερη μπαταρία. Φήμες κάνουν λόγο για ενεργειακή χωρητικότητα 111 kWh.

Στην υπάρχουσα έκδοση, το ID. Buzz διαθέτει μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 82 kWh, με αυτονομία που μπορεί να φτάσει και τα 423 km. Όσο για τον ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει ισχύ 204 PS και ροπή 310 Nm.

Η παρουσίαση της έκδοσης του ID. Buzz με το μεγάλο μεταξόνιο αναμένεται εντός του 2023.