Το πρωτότυπο MINI Aceman κυκλοφορεί και «αποκαλύπτει» την τελική σχεδίαση (photos)


Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του MINI Concept Aceman, το ηλεκτρικό Crossover πήρε τους δρόμους και μας έκανε «σοφότερους» για το μοντέλο που θα φτάσει στην παραγωγή.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 24/11/2022

Μετά τις πρώτες φωτογραφίες του MINI Aceman στις αρχές Οκτωβρίου, έχουμε τώρα ένα νέο σετ λήψεων από το Μόναχο, καθώς τα πρωτότυπα ξεκινούν τις δοκιμές τους στο δρόμο.

Το MINI Aceman θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Crossover και, από πλευράς μεγέθους, θα τοποθετηθεί μεταξύ του hatchback και του Countryman. Το ηλεκτρικό crossover θα χρησιμοποιεί την ίδια ειδική πλατφόρμα EV στην οποία πατά το ηλεκτρικό hatchback και αναπτύσσεται σε συνεργασία με την κινεζική Great Wall. Για το MINI Aceman η πλατφόρμα έχει μεγαλώσει ελαφρώς, λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους.

 Το Aceman θα έχει μήκος λίγο πάνω από 4 m, αλλά θα εξακολουθεί να προσφέρει περισσότερο χώρο στο εσωτερικό από το σημερινό Countryman, λόγω καλύτερης διάταξης ως ηλεκτρικό μοντέλο. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, η νέα γενιά Countryman μεγαλώνει επίσης, οπότε το Aceman δεν θα αντικαταστήσει το Countryman. Ωστόσο, πιθανότατα θα αντικαταστήσει το Clubman που θα αποσυρθεί σταδιακά το 2023.

Το πρωτότυπο Aceman ακολουθεί την τυπική σχεδίαση του brand, αλλά προσθέτει πιο έντονους θόλους τροχών. Μπορούμε επίσης να δούμε ότι οι κλασικές χειρολαβές θυρών θα αντικατασταθούν από τις πιο πρόσφατες που βλέπουμε επίσης στα νέα αυτοκίνητα BMW.

Τα πρωτότυπα φορούν ακόμα αρκετό καμουφλάζ αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποκαλύπτουν πώς θα είναι το μοντέλο παραγωγής. Στο μπροστινό μέρος μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι τα φωτιστικά σώματα είναι αυτά που θα δούμε και όταν το Aceman αποκαλυφθεί επίσημα. Μην σας πειράζουν τα μεγάλα δαχτυλίδια από χρώμιο, είναι εκεί για να μας ξεγελάσουν.

Στο πίσω μέρος μπορούμε επίσης να δούμε ότι τα φώτα παραγωγής είναι τοποθετημένα και είναι επίσης πιο εύκολο να καταλάβουμε τη συνολική σχεδίαση, που μοιάζει αρκετά με αυτή του concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο. Μπορούμε επίσης να δούμε την αεροτομή οροφής που είναι πολύ πιθανό να κάνει το MINI Aceman να ταξιδεύει καλύτερα όταν υπάρχει έντονος αέρας, για εξοικονόμηση ενέργειας.

Το ντεμπούτο του ηλεκτρικού crossover αναμένεται το 2024.