To θηριώδες BMW X8 έσκασε μύτη


Στους δρόμους του Μονάχου εντοπίστηκε το μεγάλο SUV που ετοιμάζει η BMW με τους 746 ίππους και 1.000 Nm ροπής! 

  • Photos: CARPIX
  • 3/1/2022

Στις αρχές Νοεμβρίου σας είχαμε δείξει τις πρώτες κατασκοπευτικές εικόνες του νέου BMW X8 και τώρα ο φακός του συνεργάτης μας το εντόπισε στους δρόμους του Μονάχου με λιγότερο καμουφλάζ. Γίνεται σαφές πώς, έχει κοινά στοιχεία και ιδίως στο εμπρός μέρος με τους split προβολείς από τη νέα σειρά 7 και την ανανεωμένη Χ7, ενώ μπορούμε να δούμε και τα νέα γραφικά των πίσω φώτων, που προϊδεάζουν το πώς θα είναι η αισθητική του τελειώματος του αμαξώματος στις επερχόμενες BMW.

H βαφή επικάλυψης στο αμάξωμα και τα καλυμμένα φωτιστικά δεν επέτρεψαν στον φωτογραφικό μας φακό να εστιάσει σε περισσότερες λεπτομέρειες, μπορούμε να δούμε όμως πώς οι πόρτες έχουν κανονικές λαβές και όχι ενσωματωμένες, όπως τα περισσότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας.

Πρόκειται για ένα SUV επιδόσεων το οποίο θα είναι Plug-in Hybrid, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία «M Hybrid». Θα διαθέτει τον V8 twin turbo βενζινοκινητήρα των 4,4 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα, θα έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 748 PS και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 1.000 Nm, όπως έχει γίνει γνωστό.

Καθώς το νέο μοντέλο θα είναι ένα μεγάλο πολυτελές SUV επιδόσεων, το οποίο θα κατατάσσεται πάνω από τη Χ7, δεν λείπουν αυτοί που θεωρούν ότι η Χ8Μ θα έχει ως άμεσους ανταγωνιστές αντίστοιχα μοντέλα όπως η Lamborghini Urus ή ακόμα και η αναμενόμενη Ferrari Purosangue.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, θα αρχίσει να κατασκευάζεται από τα τέλη της χρονιάς στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg, στη Νότια Καρολίνα (ΗΠΑ) και θα προορίζεται κυρίως για την εκεί αγορά.