Το Volkswagen ID. Buzz με μεγαλύτερο μεταξόνιο αναδεικνύει τις πρόσθετες αρετές του (photos)


Περισσότεροι χώροι και ίσως ισχυρότερος κινητήρας για το πανέμορφο ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: CARPIX
  • 19/4/2023

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η Volkswagen ετοιμάζει μια μεγαλύτερη έκδοση του ID. Buzz, την οποία κατασκοπεύσαμε πριν από λίγο καιρό να δοκιμάζεται στα χιόνια.

Πλέον, έχουμε στη διάθεσή μας ένα νέο πακέτο φωτογραφιών από τις τελευταίες χειμερινές δοκιμές, στη Βόρεια Ευρώπη, της έκδοσης με το μεγαλύτερο μεταξόνιο, η οποία αναμένεται να αποκαλυφθεί επίσημα τον ερχόμενο Ιούνιο.

Αυτή τη φορά, οι συνεργάτες μας εντόπισαν δύο ηλεκτρικά πρωτότυπα, σε διαφορετικά χρώματα, που επιτρέπουν να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο η όμορφη σχεδίαση. Άλλωστε, το καμουφλάζ απουσιάζει, με αποτέλεσμα όλες οι λεπτομέρειες να είναι στη διάθεσή μας.

Το μεγαλύτερο ID. Buzz αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στις ΗΠΑ, καθώς θα είναι η μόνη έκδοση που θα πωλείται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ωστόσο, ασφαλώς θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη, με τους περισσότερους χώρους που θα προσφέρει να δίνουν τη δυνατότητα προσθήκης και τρίτης σειράς καθισμάτων.

Επισήμως η Volkswagen δεν έχει ενημερώσει για τις τεχνικές του προδιαγραφές, αλλά οι πληροφορίες το θέλουν να είναι μακρύτερο κατά 30 cm από το τρέχον μοντέλο, το οποίο έχει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 PS και ροπή 310 Nm. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να επιλεχθεί ο νέος ηλεκτροκινητήρας APP550, που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες και θα κινεί το ID. 7, με ισχύ 286 PS και ροπή 550 Nm.

Η μπαταρία της βασικής έκδοσης έχει ενεργειακή χωρητικότητα 82 kWh (77 kWh αξιοποιήσιμες), αλλά υπάρχουν φήμες ότι η έκδοση με το μεγαλύτερο μεταξόνιο μπορεί να εφοδιαστεί μια μεγαλύτερη, 111 kWh. H ίδια η VW είχε γνωστοποιήσει πριν από λίγους μήνες ότι «περισσότερες εκδόσεις μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων θα ακολουθήσουν το 2023».