H Mercedes-AMG EQS χωρίς καμουφλάζ


Συνεχίζει τις δοκιμές στους γερμανικούς δρόμους η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes με τα διακριτικά «AMG» και κλέβει τις εντυπώσεις!

  • PHOTOS: CARPIX
  • 20/5/2021

Ο κατασκοπευτικός φακός «συνέλαβε» την Mercedes-AMG EQS έχοντας ελάχιστα στοιχεία του αμαξώματός της καλυμμένα, ωστόσο για το «έμπειρο» μάτι, τα μεγάλα κεραμικά φρένα με τις «χρυσές» δαγκάνες σήμα κατατεθέν της AMG και η ελαφρώς χαμηλωμένη ανάρτηση δεν αφήνουν καμία απορία περί τίνος πρόκειται.

H AMG EQS, θα έχει ισχύ όπως φημολογείται άνω των 600 ίππων (έχει αναφερθεί για 670 ίππους)  και ροπή που θα ξεπερνά τα 900 Nm. Τα νούμερα αυτά ίσως να μην εντυπωσιάζουν για ηλεκτρικό αυτοκίνητο (αν σκεφτεί κανείς ότι το ισχυρότερο Tesla Model S ξεπερνά τους 780 ίππους), κανείς όμως δεν θα τα χαρακτηρίσει και λίγα.

Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα για την Mercedes-AMG EQS θα ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική ταχύτητα, θα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα. Η κίνηση θα μεταδίδεται -μέσω ενός νέου συστήματος- και στους τέσσερις τροχούς. Όσο για το μεγάλο συσσωρευτή των 100 kWh, θα προσφέρει αυτονομία έως 692 χιλιόμετρα και επαναφόρτιση στο 80% σε μόλις 20 λεπτά, με τη χρήση ταχυφορτιστή 350kW!

Πληροφορίες θέλουν την ύπαρξη και μια σειράς από εκδόσεις EGS με επωνυμία AMG, καθώς η Mercedes AMG έχει καταχωρήσει «EQS43», «EQS53» και «EQS63»

Το λανσάρισμα της Mercedes-AMG EQS αναμένεται στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.