Αυτή είναι η τρίτη Porsche 993 Speedster από τις… δύο που κατασκευάστηκαν συνολικά (video)


Σίγουρα ο τίτλος θα σας γέμισε με απορίες όμως η ξεχωριστή ιστορία της Karen και του Jager θα τις λύσει.

  • 9/6/2022

Ψάχνοντας κανείς να βρεις τον αριθμό των μονάδων της Porsche 993 Speedster που κατασκεύασαν οι Γερμανοί θα ανακαλύψει ότι αυτές είναι μόνο δύο. Το αρχικό πλάνο ήταν να κατασκευαστεί μία, πράσινου χρώματος, με αφορμή τα 60α γενέθλια του Ferdinand Alexander Porsche, το 1995.

Ωστόσο το 1998 ο Αμερικανός κωμικός Jerry Seineld ο οποίος είναι ένας από τους διασημότερους συλλέκτες με Porsche, έπεισε την εταιρεία να βάλει μία 993 ξανά στο εργοστάσιο και να την μετατρέψει σε Speedster για χάρη του. 

Ανοίγουμε παρένθεση για να σημειώσουμε πως τα τελευταία χρόνια ο Seineld τρέχει στα δικαστήρια επειδή το 2016 πούλησε σε δημοπρασία μια Porsche 356 A 1500 GS/GT Carrera του 1958 έναντι 1.5 εκατ. δολαρίων η οποία όμως αποδείχτηκε «μαϊμού» μιας και δεν συνοδευόταν από έγγραφα που να αποδεικνύουν τη γνησιότητά της. Κλείνουμε την παρένθεση και συνεχίζουμε με την ιστορία μας…

Έκτοτε, λοιπόν, μόλις δύο αντίγραφα της Porsche 993 Speedster υπήρχαν πάνω στον πλανήτη αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Karen και τον σύζυγό της Jager να βάλουν στο γκαράζ τους το ανοιχτό μοντέλο παρόλο που δεν ήταν πια στην παραγωγή.  

Μετά από αρκετή έρευνα το 2007 ο Jager ταξίδεψε στην Ευρώπη και συνάντησε από κοντά έναν μηχανικό της Porsche για τον οποίο είχε μάθει ότι έχει τις γνώσεις για τη μετατροπή του αυτοκινήτου του σε Speedster. Έτσι αφού τον έπεισε να αναλάβει το project χρησιμοποίησαν ανταλλακτικά από μία εργοστασιακή 964 Speedster και έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έκτοτε ακολούθησαν και άλλοι τον δρόμο που... χάραξε το ζευγάρι από την Αμερική αλλά το σίγουρο είναι ότι κανένας δεν μπόρεσε να φτάσει τόσο κοντά στην αρχική 993 Speedster.

Δείτε την ξεχωριστή ιστορία του αυτοκινήτου στο παρακάτω video…

Πηγή: petrolicious.com