Back to the Future: Ένα μαγευτικό χρονικό στα concept cars της Delorean (photos)


Η Delorean, λίγο καιρό μετά την παρουσίαση του Alpha5, ξεδιπλώνει ένα φανταστικό χρονικό με τα concept cars που έχει εμπνευστεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ, ΦΩΤΟ: DELOREAN
  • 26/7/2022

Με το Delorean Alpha5 να παρουσιάζεται τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία υποσχέθηκε πάνω από 400 km αυτονομίας και εξαιρετικές επιδόσεις στον ηλεκτροκινητήρα του, με τη γραμμή παραγωγής να μην ξεπερνά τα 88 κομμάτια. Το ερώτημα είναι, τι έχει στα σχέδιά της η Delorean για το μέλλον; Πόσα και ποιά θα είναι τα επόμενά της μοντέλα;

Στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, στην υποκατηγορία "Our Journey", η Delorean παρουσιάζει ένα φανταστικό χρονικό που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, με τα concept cars της εταιρείας να επαναπροσδιορίζονται. Μέσω του «εναλλακτικού» χρονικού, η Delorean λανσάρει τρία νέα concept, το Alpha2, το Alpha3 και το Alpha4. Ας ρίξουμε μια ματιά στο χρονοδιάγραμμα...

Delorean DMC-24

Το «ταξίδι» ξεκινά από το -όχι και τόσο- μακρινό 1981, όπου η Delorean ξεκίνησε τον σχεδιασμό του DMC-24, με το μοντέλο να αποκαλύπτεται το 1982. Παρόλο που έφτασε μέχρι το στάδιο του προσχεδίου και φαινόταν πολλά υποσχόμενο, δεν πέρασε ποτέ στην παραγωγή, αφού η εταιρεία χρεοκόπησε την ίδια χρονιά. 

Delorean Alpha2

Το πρώτο από τα νέα μοντέλα που λάνσαρε η Delorean, το Alpha2, βρίσκεται στον επόμενο «σταθμό» του φανταστικού χρονοδιαγράμματος της εταιρείας, και σύμφωνα με την ίδια, αποτελεί την «πλήρη αναχώρηση από το θρυλικό σχεδιασμό του DMC-12». Τοποθετημένο χρονικά στο 1996, φαίνεται να έχει μεγάλες επιρροές από το C4 Corvette, κάτι που επιβεβαιώνεται από την ίδια την Delorean, καθώς λέει ότι δημιουργήθηκε αμέσως μετά το τέλος της τελευταίας γενιάς C4.

Delorean Alpha3

Ένα άκρως φουτουριστικό sedan ειναι το επόμενο μοντέλο στο χρονικό, με την Delorean να το παρουσιάζει το 2006, σύμφωνα με το εναλλακτικό της χρονοδιάγραμμα. Το Alpha3 φέρει μία πλήρως ηλεκτρική μονάδα ισχύος και δύο πολύ εντυπωσιακές gullwing πόρτες, που του δίνουν την αίσθηση ενός οχήματος από το μέλλον.

Delorean Alpha4

Δε θα μπορούσε να είναι μία ολοκληρωμένη παρουσίαση μοντέλων, αν δεν συμπεριλαμβανόταν ένα SUV. Έξυπνα τοποθετημένο μέσα στη δεκαετία του 2010, όπου τα SUV ξεκίνησαν να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, μία τάση που κρατά μέχρι και σήμερα, το Alpha4 του 2013 είναι το ηλεκτρικό SUV της Delorean, που φέρει κυψέλη καυσίμου με υδρογόνο. Φέρει επίσης gullwing πόρτες και έχει πολλές οπτικές ομοιότητες με το Fisker Ocean.

Delorean Alpha5

Το ταξίδι στο χρόνο καταλήγει σε ένα μοντέλο του 2022 που πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα στις 18 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, το Delorean Alpha5. Ένα ηλεκτρικό όχημα που προδφέρει 482 km αυτονομίας, ενώ οι πληροφορίες για το ακριβές σετάρισμα του ηλεκτροκινητήρα δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα.

Με την Delorean να δηλώνει ότι σκοπεύει να γίνει μία εταιρεία πλήρης παραγωγής, είναι πολύ πιθανό να δούμε τα παραπάνω concept μοντέλα στο 2022 Pebble Beach Concours d'Elegance τον προσεχή Αύγουστο, όπου πρόκειται, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας, να παρουσιαστούν πολλαπλά οχήματα.