Γιατί η Ford έχει εξαφανίσει το σήμα της από το Bronco


Ποιοι λόγοι κρύβονται πίσω από την απόφαση της Ford να αφαιρέσει, σχεδόν ολοκληρωτικά, το "μπλε οβάλ" από την τελευταία γενιά του Bronco; 

  • 16/3/2023

Μόλις πριν από λίγες ώρες η Ford ανακοίνωσε και επίσημα ότι η Ελλάδα θα είναι μεταξύ των επιλεγμένων ευρωπαϊκών αγορών που θα υποδεχθεί το Bronco. Με αυτή την αφορμή αναζητούμε τους λόγους για τους οποίους η Ford αποφάσισε να αποσύρει, σχεδόν ολοκληρωτικά, το "μπλε οβάλ" σήμα από την τελευταία γενιά του εμβληματικού μοντέλου.

Όταν η πρόταση είχε αποκαλυφθεί επισήμως το καλοκαίρι του 2020πολλοί ήταν αυτοί που απόρησαν με την.. χτυπητή απουσία. Τo μόνo σημείo στo οποίο μπορούσε να βρει κανείς το σήμα της Ford ήταν στην πόρτα του χώρου των αποσκευών, από τη μεριά του οδηγού.

Όλες οι άλλες αναφορές είναι στην ονομασία του μοντέλου (Bronco) ενώ στο κέντρο του τιμονιού εμφανίζεται το γνωστό αλογάκι. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως η πρώτη γενιά του Bronco που παρουσιάστηκε το 1966 και αποτέλεσε έμπνευση για το τελευταίο μοντέλο, έφερε σε πολλά σημεία το όνομα της εταιρείας, με πρώτο και... καλύτερο στην μπροστινή γρίλια

Προκειμένου να μάθουν για ποιους λόγους οι σχεδιαστές της Ford προχώρησαν με τη συγκεκριμένη επιλογή, δημοσιογράφος του Road & Track επικοινώνησε με την κατασκευάστρια και ζήτησε διευκρινίσεις τις οποίες προθυμοποιήθηκε να δώσει ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Jiyan K. Cadiz

«Όταν έχεις μια τόσο μεγάλη γκάμα με SUV που φέρουν το σήμα της Ford και την ίδια στιγμή θέλεις να παρουσιάσεις ακόμα μία πρόταση, με εντελώς όμως διαφορετικά χαρακτηριστικά στον τομέα του off-road, τότε το Bronco σού δίνει τη δυνατότητα να κινηθείς σε μία διαφορετική λογική» ήταν το αρχικό σχόλιο του κ. Cadiz.

«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε σύγχυση στους αγοραστές όταν επισκέπτονται τις εκθέσεις. Στη γκάμα μας υπάρχουν διαφορετικά SUV, ενώ την ίδια στιγμή όσοι θέλουν να αναζητήσουν την περιπέτεια μέσα από ένα αυθεντικό off-roader, τούς παρουσιάζουμε το Bronco, το οποίο πρωτίστως θέλουμε να δείχνει ως “Bronco", για όλα αυτά τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που προσφέρει και που γίνονται αντιληπτά με την πρώτη ματιά».

«Είναι ξεκάθαρο ότι το Bronco θα μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε νέους πελάτες οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν είχαν στο μυαλό τους την επιλογή “Ford”. Η ποιότητα με την οποία κατασκευάζουμε τα οχήματά μας συνεχίζεται, αλλά την ίδια στιγμή το Bronco μάς δίνει τη δυνατότητα να διαφοροποιηθούμε στο πεδίο των off-road οχημάτων».

Μέσα από τα λεγόμενα του στελέχους γίνεται αντιληπτό πως παρά την αισθητή απουσία του «μπλε οβάλ», η Ford πιστεύει ότι οι ελάχιστες αναφορές είναι αρκετές για να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στους νέους αγοραστές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πρακτική έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτή που εφαρμόζει η Jeep, με το σήμα να βρίσκεται σε κάθε γωνιά των προτάσεών της.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως στην έκδοση Raptor, που παρουσιάστηκε λίγο καιρό μετά την τοποθέτηση του Cadizη Ford εμφανίστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να τοποθετεί τελικά την ονομασία της στην μπροστινή γρίλια. Μήπως, τελικά, ήταν μια λάθος απόφαση την οποία σκοπεύει να διορθώσει; Σαφή και ξεκάθαρη απάντηση θα πάρουμε στην επόμενη ανανέωση του μοντέλου...