Group B στα '80s: Δείτε το video-αφιέρωμα στη χρυσή εποχή των αγώνων ράλλυ


Κάποτε το WRC φιλοξενούσε μερικές από τις πιο ακραίες κατασκευές στην ιστορία της αυτοκίνησης και μερικούς από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς στον πλανήτη. Αυτό ήταν το Group B.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUDI
  • 1/1/2024

Η κατηγορία των Group B rallycars εγκαθιδρύθηκε το 1982, όταν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και οι κατασκευάστριες εταιρείες συμφώνησαν στην αφαίρεση πολλών από τους περιορισμούς που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια στη μορφή κι απόδοση των αυτοκινήτων που έτρεχαν στις ειδικές διαδρομές του WRC.

Πιο εύκολο ήταν να πει κανείς τι περιοριζόταν παρά τι δεν περιοριζόταν υπό το νέο κανονιστικό πλαίσιο, που επέτρεπε στις εταιρείες να αγωνίζονται με οχήματα 600 PS, με τετρακίνηση ή και μόνο στον πίσω άξονα τη δύναμη, αρκετά αεροδυναμικά βοηθήματα, και χαμηλό βάρος.

Κάπως έτσι προέκυψαν θηρία και θρύλοι του motorsport όπως το Audi Quattro, η Lancia 037 και Delta S4, το Renault 5 Turbo, το Peugeot 205 T16, το Ford RS200 και η Porsche 959.

Ακόμα κι η Ferrari είχε ενδιαφερθεί για τον θεσμό και τα Group B, κατασκευάζοντας τη Ferrari 288 GTO, την οποία όμως δεν πρόλαβε να τρέξει ποτέ.

Όλα αυτά τελείωσαν άδοξα, όμως, το 1986, με τον χαμό του Henri Toivonen και του συνοδηγού του, Sergio Cresto, στoν Γύρο της Κορσικής. Η FIA επενέβη κι έριξε την αυλαία σε αυτό το σετ κανονισμών, και μαζί στα ακραία αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν για χάρη τους.

Απολαύστε την τρέλα εκείνης της εποχής στο παρακάτω βίντεο: