H Lamborghini τιμά τους Beatles για την 60η επέτειο του «Love Me Do» (photos-videos)


Σαν σήμερα, στις 5 Οκτωβρίου του 1962, κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο single των Beatles και η Lamborghini τούς τιμά, βγάζοντας βόλτα στους δρόμους του Λονδίνου το αγαπημένο αυτοκίνητο του Paul Mccartney.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 5/10/2022

Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Σεπτεμβρίου του 1962 όταν μια άγνωστη μπάντα περνούσε την πόρτα των studio της EMI στο Λονδίνο για να ηχογραφήσει το πρώτο της επίσημο single. Περίπου έναν μήνα μετά, στις 5 Οκτωβρίου, το «Love Me Do» βγαίνει στην αγορά και βάζει τις βάσεις για να χτιστεί ο μύθος των Beatles με την αξεπέραστη επίδρασή τους στην ιστορία της μουσικής.

Με αφορμή την συμπλήρωση των 60 ετών από την κυκλοφορία του εμβληματικού single η Lamborghini αποφάσισε να τιμήσεις τους Beatles με μια "περιοδεία" στο Λονδίνο. Μια Lamborghini 400 GT ξεκίνησε από τα Abbey Road Studios μέχρι και το Savile Row όπου στον αριθμό 3 οι Beatles έκαναν στην ταράτσα του κτιρίου την τελευταία τους live εμφάνιση, στις 30 Ιανουαρίου του 1969.

Εκείνη την ημέρα, έξω στον δρόμο, ήταν παρκαρισμένη μία κόκκινη Lamborghini 400 GT η οποία εμφανίστηκε και στο βραβευμένο documentary series για τh θρυλική μπάντα "Get Back", τη σκηνοθεσία του οποίου ανέλαβε ο Peter Jackson από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Αυτή άνηκε στον Sir Paul McCartney ο οποίος είχε μεγάλη αδυναμία στα γρήγορα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τις αναφορές ο μουσικός είχε... κινήσει γη και ουρανό για να πάρει στην κατοχή του το δεξιοτίμονο supercar, το οποίο ότι ήταν μόλις ένα από τα 4 μοντέλα που είχαν εισαχθεί στη χώρα και ένα από τα 247 που κατασκευάστηκαν συνολικά.

Το 1979 ο Sir Paul McCartney αναγκάστηκε να αποχωριστεί την Lamborghini και έκτοτε αλλάζει χέρια μέσω δημοπρασιών, με τους πωλητές να τονίζουν τον πρώην διάσημο ιδιοκτήτη του. H Lamborghini 400 GT κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1966 και κατάφερε άμεσα να αναγνωριστεί ως ένα από τα κορυφαία grand tourer της εποχής.

Το μοντέλο είχε ενσωματώσει πολλές από τις επιθυμίες του ιδρυτή Ferruccio Lamborghini μεταξύ των οποίων ήταν και η διάταξη "2 και 2" ώστε να συνδυάζει τις υψηλές επιδόσεις με την άνεση και την πρακτικότητα.

Η σχεδιαστική της υπογραφή μπήκε από την ιστορική Carrozzeria Touring και η δύναμή της πήγαζε από έναν V12 DOHC κινητήρα των 4,0 lt, η αρχιτεκτονική του οποίου παραμένει μέχρι και σήμερα σήμα κατατεθέν για την Lamborghini.

Δείτε το σχετικό αφιέρωμα της Lamborghini...