Ο μοναδικός χρονογράφος Girard-Perregaux Laureato για την Aston Martin με carbon από μονοθέσια της F1


H Aston Martin συνεργάζεται με τον ελβετικό οίκο ωρολογοποιίας Girard-Perregaux και το αποτέλεσμα είναι ο μοναδικός carbon χρονογράφος Laureato Absolute Chronograph AMF1 Edition με περιορισμένη παραγωγή μόλις 306 κομματιών.

  • 14/5/2022

Ο νέος χρονογράφος Girard-Perregaux Laureato Absolute Chronograph AMF1 είναι ο τελευταίος καρπός της συνεργασίας της Aston Martin με την Girard-Perregaux. Με περιορισμένη παραγωγή μόλις 306 μονάδων, όσα και τα συνολικά χιλιόμετρα της απόστασης στο Grand Prix του Silverstone της Formula 1 για το 2022.

Η συνεργασία της Aston Martin με τον ελβετικό οίκο ωρολογοποιίας Girard-Perregaux ξεκίνησε μόλις πέρσι όταν η Girard-Perregaux ανακοινώθηκε ως ο Επίσημος Συνεργάτης Ρολογιών του Βρετανού κατασκευαστή αυτοκινήτων πολυτελείας και της Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team.

Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη εργαστεί από κοινού σε δύο ρολόγια, το Tourbillon Three Flying Bridges Aston Martin Edition και το Laureato Chronograph Aston Martin Edition. Τώρα, για πρώτη φορά η Girard-Perregaux συνεργάστηκε με την ομάδα της Aston Martin στη Formula 1 για να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο που ενώνει δύο κόσμους, τη μικρομηχανική και την εξαιρετική απόδοση της Formula 1.

Το Laureato Absolute Chronograph AMF1 Edition μπορεί να υπερηφανεύεται για δύο πρωτιές στη βιομηχανία. Το νέο συνθετικό υλικό της κάσας με χρήση carbon από τα μονοθέσια της Formula 1 και το ίδιο που συναντάται για πρώτη φορά σε λουράκι.

Η κάσα των 44 χιλιοστών είναι φτιαγμένη από ένα νέο πρωτοποριακό υλικό και η σύνθεσή του συνδυάζει σκόνη τιτανίου και στοιχεία από ανθρακονήματα που λήφθηκαν από δύο αγωνιστικά αυτοκίνητα ομάδα της Aston Martin στη Formula 1 της σεζόν του 2021. Τα υλικά αναμειγνύονται με μια ρητίνη για να δημιουργήσουν αυτή την μοναδική πράσινη απόχρωση.

Το αποτέλεσμα είναι μία κάσα με carbon fiber look και πολλές πράσινες λεπτομέρειες που ταιριάζουν ιδανικά με το χρώμα του καντράν και το πράσινο livery των μονοθεσίων της Aston Martin. Επιπλέον, κάθε ρολόι θα έχει τη δική του οπτική ταυτότητα και θα δείχνει μοναδικά διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο ρολόι της αγοράς.

Το άλλο νέο καινοτόμο στοιχείο για το ρολόι της Girard-Perregaux είναι η κατασκευή του ιμάντα. Συνθετικό καουτσούκ και μερικά από τα στοιχεία άνθρακα από αυτοκίνητα F1 έχουν αναμειχθεί για να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα. Η εταιρεία ονομάζει το υλικό που προκύπτει GP Rubber Alloy και φυσικά έχει απόχρωση Aston Martin Racing Green. Υπάρχει μια πρόσοψη σε εφέ υφάσματος στο εξωτερικό και μια πόρπη από τιτάνιο με δυνατότητα μικρορυθμίσεων για τη σωστή εφαρμογή στον καρπό.

Η Girard-Perregaux δίνει και στα σχεδιαστικά στοιχεία του καντράν του Laureato Aston Martin F1 Edition έμπνευση από το αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το καντράν είναι βαμμένο σε 8 στρώσεις Racing Green με σταυρωτό μοτίβο. Οι δείκτες για τα δευτερόλεπτα και στον καταχωρητή χρονογράφου της ώρας 9 είναι σφυρηλατημένοι στο πράσινο χρώμα της Aston Martin όπως ο κινητήρας στο μονοθέσιο της F1. Για πρώτη φορά σε ένα Laureato Chronograph, το πίσω μέρος του ρολογιού έχει ένα κρύσταλλο από ζαφείρι που επιτρέπει την θέα στον μηχανισμό.

Ο χρονογράφος Laureato Aston Martin F1 Edition χρησιμοποιεί τον αυτόματο μηχανισμό GP03300-1058 της Girard-Perregaux με 63 jewels (ρουμπίνια). Λειτουργεί στις 28.800 ταλαντώσεις την ώρα και έχει απόθεμα ισχύος 46 ωρών.

Ο Patrick Pruniaux, Διευθύνων Σύμβουλος της Girard-Perregaux, δήλωσε: «Από την αρχή, η συνεργασία με την Aston Martin ήταν μια χαρά. Δεν ήταν απλώς η περίπτωση να βάλουμε το όνομά μας σε ένα μονοθέσιο της Formula 1. Αντίθετα, έχουμε συνεργαστεί σε διάφορα projects, με αποτέλεσμα την παραγωγή δύο πολύ διαφορετικών ρολογιών. Η συνεργασία οδήγησε σε μερικές καινοτόμες και ενδιαφέρουσες ιδέες, με αποκορύφωμα τη δημιουργία νέων συναρπαστικών προϊόντων. Έχει επίσης οδηγήσει σε υπέροχες φιλίες μεταξύ του προσωπικού και των δύο εταιρειών. Με τα προηγούμενα μοντέλα συνεργασίας μας, η έμφαση δόθηκε στο στυλ και την κομψότητα. Ωστόσο, με αυτό το τελευταίο ρολόι επιδιώξαμε να συνεργαστούμε στενά με την πλευρά των αγώνων Grand Prix της μάρκας, εστιάζοντας περισσότερο στην ιδέα των επιδόσεων.»

Ο Mike Krack, Team Principal της Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team, πρόσθεσε: «Ως ομάδα, έχουμε την αποφασιστικότητα να πετύχουμε – και αυτή η φιλοδοξία μας απαιτεί να αναλύσουμε κάθε στοιχείο του πακέτου επιδόσεων μας. Αυτό περιλαμβάνει τη διαχείριση των υλικών που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των αυτοκινήτων μας, τη μέτρηση του βάρους τους, της δύναμής τους, όλα σε μια προσπάθεια να βρούμε αυτό το κρίσιμο επιπλέον χιλιοστό του δευτερολέπτου σε χρόνο γύρου. Η Girard-Perregaux είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης του οργανισμού μας και έχουμε εργαστεί μαζί για να μοιραστούμε και να συνδυάσουμε τις γνώσεις μας για να βελτιώσουμε ο ένας τις επωνυμίες του άλλου. Ο νέος Laureato Absolute Chronograph AMF1 είναι το πρώτο παράδειγμα αυτής της συνεργασίας και ένα εκπληκτικό παράδειγμα της δουλειάς που μπορούμε να επιτύχουμε μαζί».