Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από την Jaguar ειδικό υποβραχιόνιο για την τσάντα της!


Μία από τις «ειδικές» τροποποιήσεις που έπρεπε να έχει το αυτοκίνητο της Ελισάβετ και δεν αφορούσε θέμα ασφάλειας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: HISTORIC AUCTIONEERS
  • 10/9/2022

Η βασίλισσα Ελισάβετ, που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη (8/9) σε ηλικία 96 ετών βυθίζοντας στο πένθος τη Μεγάλη Βρετανία, είχε στη διάρκεια της βασιλείας της πολλά, διαφορετικά, αυτοκίνητα.

Όλα τους πολυτελή και ειδικά διαμορφωμένα για τις «προδιαγραφές» που απαιτούνται για μία βασίλισσα, αλλά και για την ασφάλεια των μετακινήσεών της απέναντι σε οποιονδήποτε κίνδυνο μπορούσε να εμφανιστεί.

Ωστόσο, εκτός από τα κρατικά αυτοκίνητα, η ίδια είχε και προσωπική συλλογή, μιας και λάτρευε την οδήγηση, έστω και αν δεν διέθετε δίπλωμα, από τη στιγμή που δεν ήταν απαραίτητο λόγω του αξιώματός της! Αρκετές φορές οδηγούσε η ίδια, ιδίως μέσα στα όρια του Κάστρου του Windsor ή των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, αλλά καμιά φορά και σε κοντινές επισκέψεις που έκανε σε φίλους ή σε διάφορες «μη επίσημες» εκδηλώσεις.

Ακόμα και σε αυτά, οι εταιρίες που της τα προμήθευαν έκαναν συγκεκριμένες τροποποιήσεις στον εξοπλισμό τους, είτε αυτές αναφέρονταν στην άνεση, είτε στην ασφάλεια, οι περισσότερες από τις οποίες προέκυπταν μέσω «απαιτήσεων» του Παλατιού. Ωστόσο, το 2001, στην περίπτωση μιας Jaguar Daimler V8 Super LWB, η ίδια ζήτησε δύο συγκεκριμένες διαφοροποιήσεις.

Σύμφωνα με το carkeys.co.uk, η Βασίλισσα ανέφερε στην Jaguar ότι ενώ της άρεσε ο καθαρός αέρας όταν οδηγούσε, δεν ήθελε να τον δέχεται απευθείας στο πρόσωπό της. Έτσι, οι υπεύθυνοι της Jaguar τοποθέτησαν ειδικούς διακόπτες στο αυτοκίνητο, ώστε να μπορεί να διοχετεύει τον αέρα στα πλάγια.

Και αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί λίγο-πολύ «αναμενόμενο», η επόμενη απαίτησή της ήταν αυτή που έχει ενδιαφέρον, καθώς έγινε για χάρη μιας εκ των μεγαλύτερων «αδυναμιών» που είχε η Ελισάβετ. Ζήτησε από την εταιρία να τροποποιήσει το υποβραχιόνιο, τοποθετώντας του συρόμενη θήκη συγκεκριμένων διαστάσεων, σχεδιασμένη για να μπορεί να «φιλοξενεί» τον αγαπημένο τύπο τσάντας της!

Η εξήγηση που είχε δώσει, σύμφωνα με όσα εικάζονται, στο περιβάλλον της, ήταν πως ενώ οδηγούσε και συνοδευόταν είτε από άτομα της ασφαλείας της είτε από οποιονδήποτε άλλο συνεπιβάτη, δεν είχε πού να αφήσει με «ασφάλεια» την τσάντα της!

Αν και ο τύπος της τσάντας δεν προσδιορίζεται, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μία Launer, που ήταν η αγαπημένη μάρκα της βασίλισσας. Η Ελισάβετ είχε φωτογραφηθεί πολλές φορές να κρατά τσάντες Launer σε διάφορες επίσημες και μη εκδηλώσεις, δείχνοντας την προτίμησή της σε τύπους με μακριά λουριά, ώστε να μπορεί άνετα να την ανοίγει με το ένα χέρι, ενώ την κρατούσε κρεμασμένη στο άλλο.

«Κάθε φορά που αλλάζει ο πρωθυπουργός της χώρας, η τσάντα είναι εκεί, είτε στην καρέκλα ανάμεσά τους ή στην αγκαλιά της Βασίλισσας. Την κουβαλάει κάθε μέρα, πρέπει να τη λατρεύει», είχε τονίσει στο «People» ο Gerald Bodmer, Διευθύνων Σύμβουλος της Launer.

Ο ίδιος δεν είχε μια εξήγηση για ποιο λόγο η Ελισάβετ προτιμούσε το συγκεκριμένο τύπο τσάντας, ωστόσο η επιλογή της συγκεκριμένης εταιρίας φαίνεται ότι χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, όταν η Βασιλομήτωρ είχε δωρίσει στη νεαρή, τότε, κόρη της μία από τις τσάντες Launer που διέθετε.

Δείτε πώς «αποχαιρέτισε» η Launer την βασίλισσα Ελισάβετ: