Ποιο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησε ο Lewis Hamilton (photos)


Δείτε το μοντέλο που έκανε «δώρο» στον εαυτό του ο Βρετανός όταν κατάφερε να πάρει στα χέρια του το δίπλωμα οδήγησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 13/1/2024

Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι οι πιλότοι της F1, και γενικότερα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι λάτρεις της αυτοκίνησης. Ποιο ήταν όμως το πρώτο αυτοκίνητο που αγόρασαν ή οδήγησαν όταν πήραν στα χέρια του για πρώτη φορά το δίπλωμα οδήγησης, ή και νωρίτερα;

1. Lewis Hamilton - Mini Cooper

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton, έκανε δώρο στον εαυτό του ένα μεταχειρισμένο Mini Cooper, όταν πήρε το δίπλωμα οδήγησης το 2002. Η συλλογή του έχει επεκταθεί από τότε, καθώς σήμερα, ο Hamilton έχει στην κατοχή του μία McLaren P1, μία LaFerrari και μία LaFerrari Aperta, αλλά και μία Mercedes 300SL. Τον Δεκέμβριο του 2021 δημοπρατήθηκε κι η Pagani Zonda του Βρετανού, ένα υπερσπάνιο και ιδιαίτερα συλλεκτικό κομμάτι της συλλογής του.

2. Ayrton Senna - Willys Jeep

Ο Ayrton Senna ξεκίνησε να οδηγεί από πολύ μικρή ηλικία, καθώς οι γονείς του είχαν φάρμα στη Βραζιλία. Ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έμαθε να οδηγεί με το Willy Jeep του πατέρα του, μαθαίνοντας μάλιστα να αλλάζει σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, χωρίς να χρησιμοποιεί τον λεβιέ.

3. Sir Stirling Moss - Austin Seven

Ο Sir Stirling Moss έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ένας από τους σπουδαιότερους πιλότους στην ιστορία της Formula 1. Απέκτησε το πρώτο του αυτοκίνητο στην ηλικία των 9 μόλις ετών, όταν ο πατέρας του τον μύησε στον κόσμο της αυτοκίνησης. Ο Sir Moss οδηγούσε το Austin Seven του στα χωράφια γύρω από το σπίτι του, κοντά στο Λονδίνο.

4. Jackie Stewart - Austin A30

Πολύ πριν κάνει την είσοδό του στον κόσμο της F1, ο Jackie Stewart εργαζόταν ως μηχανικός στο συνεργείο αυτοκινήτων του πατέρα του, ξεκινώντας να οδηγεί στα 17 του. Το πρώτο αυτοκίνητο που κατάφερε να αγοράσει, με τα χρήματα που είχε κερδίσει από τις ώρες που περνούσε στο συνεργείο, ήταν ένα Austin A30.

5. David Coulthard - Renault 5

Ο David Coulthard είχε ήδη γίνει γνωστός ως οδηγός αγώνων, όταν αγόρασε το πρώτο του αυτοκίνητο, στην ηλικία των 17 ετών, ένα Renault 5. Ο Βρετανός έχει σήμερα στην κατοχή του μία εξατομικευμένη Mercedes-AMG One μία Mercedes SLS AMG και μία 1971 Mercedes 280 SL.

6. Kimi Raikkonen - Lada

Ο Φινλανδός πρωταθλητής της F1 δύσκολα εκφράζεται έντονα για το οτιδήποτε, και όμως έχει χαρακτηρίσει το πρώτο του αυτοκίνητο, ένα Lada, ως εξαιρετικά αξιόπιστο! Μετά και την αποχώρησή του από το σπορ, ο Kimi Raikkonen έχει στη συλλογή του μία Rolls-Royce Wraith Black Badge, και τις Ferrari Enzo, F12 and 488 Pista.

7. Nico Rosberg - Audi RS6

Ο πατέρας του Nico Rosberg, Keke, του έκανε δώρο ένα Audi RS6 όταν ο Γερμανός πρωταθλητής πέρασε τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης. Έκτοτε, ο Rosberg, τιμώντας την ομάδα που του χάρισε τη νίκη του πρωταθλήματος το 2016, έχει προσθέσει στη συλλογή του μία Mercedes SLS AMG, μία 1970 280 SL, μία G63 AMG και μία GLE. 

8. Jenson Button - MKIII Vauxhall Cavalier

Ως έφηβος, ο Jenson Button αγόρασε ένα μεταχειρισμένο 1990 Vauxhall Cavalier 8V για 2.000 λίρες κάνοντας ορισμένες τροποποιήσεις, όπως η σπορ ανάρτηση, οι μεγαλύτεροι τροχοί και το πιο ισχυρό σύστημα ήχου.

9. Mark Webber - 1969 Toyota Corona

Ο Αυστραλός ξεκίνησε να οδηγεί στην πατρίδα του όταν ήταν έφηβος, ένα Toyota Corona του 1969, που μάλιστα, οι φίλοι του δεν μπορούσαν με τίποτα να καταστρέψουν, αφού μέχρι και φωτιά του έβαλαν, προκειμένου να αποδείξουν, πόσο ανθεκτικό ήταν το συγκεκριμένο μοντέλο.

Bonus: Sebastian Vettel - Cagiva 125 Mito

Ο Sebastian Vettel, παραδόξως, δεν επένδυσε τα πρώτα του χρήματα σε ένα αυτοκίνητο, αλλά σε μοτοσυκλέτα. Στα 16 του, αγόρασε μία Cagiva 125 Mito, με την οποία πήγαινε κάθε πρωί στο σχολείο, όπως έχει αναφέρει.