Adomea Scanner: Ο «αξονικός τομογράφος» του αυτοκινήτου - Eντοπίζει τα προβλήματα σε 45 sec. (video)


Το όχημα περνά μέσα από τούνελ με 20 κάμερες και με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, μπορούν να εντοπιστούν με απόλυτη ακρίβεια έως και 150.000 αστοχίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TUV Rheinland - YouTube
  • 26/11/2022

Η βελτίωση στην ποιότητα των οχημάτων που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι υψίστης σημασίας. Τόσο, που δισεκατομμύρια ευρώ δαπανούνται κάθε χρόνο για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής ποιότητας.

Πέρα από τους ελέγχους στο αμάξωμα ή τη βαφή που γίνονται πάντα πριν το εκάστοτε αυτοκίνητο βγει από το εργοστάσιο, είναι επιτακτική η ανάγκη να ελεγχθούν κι όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των συστημάτων του οχήματος, του κινητήρα, και άλλων λεπτομερειών, που εύκολα μπορούν να ξεφύγουν με γυμνό μάτι.

Εκεί έρχεται να συνεισφέρει ένα νέο εργαλείο στα χέρια των εταιρειών: το Adomea Scanner. Πρόκειται για δημιούργημα της TUV Rheinland στη Γερμανία, και είναι σαν αξονικός τομογράφος για το αυτοκίνητο.

Το όχημα περνά μέσα από ένα τούνελ με 20 κάμερες υψηλής ποιότητας που μπορούν να αναλύσουν με ακρίβεια κάθε πτυχή του, και φυσικά να βρουν τυχόν λάθη και ζημιές, μέσα σε 45 sec, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) που έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει 150.000 είδη αστοχιών και προβλημάτων.

Σύμφωνα με την TUV Rheinland, το Adomea μπορεί να προγραμματιστεί ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε κατασκευαστή, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ακολουθεί η κάθε αυτοκινητβιομηχανία. 

Ένα τέτοιο παράδειγμα εξειδικευμένης ανάλυσης αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα, ιδίως από τη στιγμή που η εταιρεία που το κατασκευάζει έχει ήδη προαναγγείλει τη δημιουργία ενός νέου εξαρτήματος που θα μπορεί να «κοιτάζει» και το πάτωμα των αυτοκινήτων, εκεί όπου βρίσκονται κατά κανόνα οι μπαταρίες των EV.

Δείτε το πρωτοποριακό σκάνερ εν δράσει: