Android Auto: Η νέα αναβάθμιση χωρίζει την οθόνη του infotainment system στα δύο


Η μεγαλύτερη αναβάθμιση του Android Auto μέχρι και σήμερα γίνεται σταδιακά διαθέσιμη σε όλους και προσφέρει μία σειρά από νέες λειτουργίες που θα «λύσουν» τα χέρια των οδηγών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ANDROID
  • 9/1/2023

Το Android Auto κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2015, και έκτοτε έχει δεχτεί πολλές αναβαθμίσεις, και νέες προσθήκες γίνονται συνεχώς με στόχο τη βελτιστοποίηση του συστήματος. Η μεγαλύτερη αναβάθμιση μέχρι τώρα γίνεται διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες σταδιακά και προσφέρει μία σειρά από νέες λειτουργίες.

Μία -και η πιο σημαντική- εξ αυτών είναι η λειτουργία split screen, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να έχουν τη μουσική, τα μηνύματα, την πλοήγηση και άλλες εφαρμογές σε πρώτο πλάνο ταυτόχρονα. Η οθόνη του οχήματος μπορεί να διαχωριστεί σε τρία το πολύ παράθυρα, με την Google να υιοθετεί μία προσέγγιση που μοιάζει με εκείνη του Apple CarPlay.

Σύμφωνα με την Google, η νέα αναβάθμιση σκοπεύει στο να γίνει το περιβάλλον του Android Auto «μία πιο προσωπική και εύχρηστη εμπειρία πίσω από το τιμόνι». Η νέα έκδοση του συστήματος infotainment της Google ήταν διαθέσιμη εδώ και μήνες σε beta μορφή.

Η βασική διαφορά με την προηγούμενη έκδοση είναι ότι τώρα, ο χρήστης δε χρειάζεται να εναλλάσσεται συνεχώς μεταξύ δύο ή τριών εφαρμογών, όπως γινόταν στο -πρόσφατο- παρελθόν. Τώρα, ο καθένας μπορεί να έχει τη μουσική, την πλοήγηση και τα μηνύματα ή το αρχείο κλήσεων στην ίδια οθόνη. 

Επιπλέον, τα μηνύματα εμφανίζονται στην οθόνη σε μορφή μπάνερ ή σε ένα ξεχωριστό μικρότερο παράθυρο στη γωνία, ανάλογα με την προτίμηση του οδηγού. Και η Google Assistant είναι πιο εύχρηστη, καθώς μπορεί κανείς να απαντήσει σε ένα μήνυμα απευθείας, με τη χρήση κάποιου αυτοματοποιημένου μηνύματος, ή προωθώντας τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης σε κάποια επαφή.

Οι εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα συνεχίζουν να βρίσκονται στο κάτω μέρος της οθόνης, στη λεγόμενη μπάρα εκκίνησης, κάνοντας εύκολη την πρόσβαση σε αυτές.

Μία ακόμα σημαντική αναβάθμιση που αναμένεται να καταφτάσει είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων μέσω WhatsApp, η οποία θα είναι διαθέσιμη για χρήστες smartphones της Pixel και της Samsung